Güncel Teknoloji HaberleriMSIOyun KonsoluTeknoloji

MSI Claw Yeni Güncelleme Sayesinde Rakiplerini Eziyor

Bu yılın başında tanıtılan MSI Claw el konsolu, yeni güncelleme ile dişli rakibi Asus Rog Ally karşısında avantajlı duruma geçiyor.

El konsolu pazarının yeniden canlanmasıyla MSI 9 Ocak tarihinde Claw modelini tanıtmıştı. Intel’in yeni duyurduğu Meteor Lake Core Ultra işlemcisinden güç alan MSI Claw için geçtiğimiz ay kapsamlı bir Intel ARC sürücü paketi yayınlanmıştı. Bu güncellemeyle çeşitli oyunlarda %150’ye kadar performans artışı elde edilmişti. Şimdi ise MSI, iddia ettiğine göre Claw için %30’a varan performans artışı sağlayacak başka bir BIOS güncelleme paketi yayınladı.

MSI Claw, Yeni Güncelleme ile %30’a Varan Performans Artışı Yakalıyor

E1T41IMS.109 adlı yeni yeni BIOS ve 1.0.2405.1401 kodlu MSI CENTER M yazılımını doğrudan canlı güncelleme işlevinden indirebiliyorsunuz. Performans testlerinde ise eski BIOS ile karşılaştırıldığında Forza Horizon 5’te %30’a varan performans artışı sağladı. Sons of The +%23, Fortnite’da %28 gibi performans sıçramaları mevcut.

MSI Claw ilk tanıtıldığında performansı yetersizdi. Optimizasyon sorunlarıyla boğuşan Claw için firma yeni güncellemeler yayınlayarak performansı yükseklere taşımış. Rakibi Asus Rog Ally’da Ryzen Z1 serisi işlemciler varken, MSI Claw’da Intel Core Ultra yonga seti bulunuyor. MSI ayrıca kullanıcılarına Claw için şu oyun ayarlarını öneriyor:

OYUNLA İLGİLİ AYAR ÖNERİLEN AYAR
Kullanıcı Senaryosu Aşırı Performans
Aşırı Yükseltme Etkin
Oyun İçi Çözünürlük Tam HD (1920*1080)
Oyun İçi Grafik Kalitesi Düşük
XeSS (Xe Süper Örnekleme) Performans (varsa)
V-Sync KAPALI
FPS Sınırlaması KAPALI

MSI Claw’ın fiyatı ise Core UItra 7 işlemci, 16 GB RAM ve 1 TB depolama ile 49.999 TL’den satılıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu