Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 14 Kullanım Oranı Coştu! Android’ciler Hala Android 11 Bekliyor!

Apple, iOS 14 kullanım oranı ile karşımıza çıktı. Apple’ın yeni güncellemesi Android cephesine resmen nispet yapıyor. İşte detaylar.

Apple bu hafta iOS 14 ve iPadOS 14 benimseme oranlarıyla ilgili en son verileri yayınladı. Apple’dan gelen açıklamalara göre iPhone’ların yüzde 80’i iOS 14 kullanıyor. iPad’lerin ise yüzde 70’i iPadOS 14 ile çalışıyor. iOS 14 kullanım oranı Android tarafında resmen nispet yapıyor diyebiliriz. Çünkü hala Android 11 güncellemesini bekleyen Android kullanıcıları bir hayli fazla.

Geçen yılın 15 Aralık itibarıyla iOS 14, iPhone akıllı telefonlarının yüzde 72’sine kurulmuştu. iPad sahiplerinin yüzde 61’i iPadOS 14 kullanıyordu. Yalnızca son dört yılda piyasaya sürülen akıllı telefon ve tabletleri hesaba katarsak, o zaman Şubat ayı itibarıyla iPhone’ların yüzde 24, 86’sı ve iPad’lerin yüzde 84’ü bu işletim sistemlerinin daha yeni sürümlerine güncellenmiş durumda.

Şu anda, iPhone akıllı telefonlarının yüzde 12’si iOS 13 kullanıyor. Aktif cihazların diğer yüze 8’i ise işletim sisteminin önceki sürümlerini kullanıyor. iPad tabletlerin yüzde 14’ü iPadOS 13 kullanıyor. Yüzde 16’sı ise önceki işletim sistemi sürümlerini kullanıyor.

Android 11’in dağıtım hızı açısından Android 10 rekorunu kırmasına rağmen, yine de iOS 14’ün gerisinde kalıyor.

iOS 14 Kullanım Oranı

Apple, 2020 yılında iPhone’ların rekor satışları ile dünyanın önde gelen akıllı telefon markası oldu ve Samsung’u geride bıraktı. Şirket, geçen yılın son çeyreğinde büyük bir sıçrama gösterirken, Huawei’nin konumu büyük ölçüde zayıfladı.

Counterpoint Research’e göre, iPhone akıllı telefonların sevkiyatları bir önceki çeyrekte yüzde 22 arttı. Artış, beşinci nesil ağları destekleyen iPhone 12 serisinin piyasaya sürülmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca, fiyat düştükten sonra ilginç bir şekilde önceki modellerin satışları da düşmedi. Yani Apple her açıdan kazanıyor diyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu