Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiZTE

ZTE katlanabilir telefon pazarına giriyor! Fiyatlar çok düşecek!

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Huawei, Samsung ve Motorola’dan sonra ZTE katlanabilir telefon pazarına giriş yapıyor. Peki telefon nasıl olacak?

Akıllı telefon pazarının zor bir dönemden geçtiğini sürekli olarak dile getiriyoruz. Bugün amiral gemisi telefonlar yerine birçok kişinin orta segment modellere yöneldiğini görsek de birçok üreticinin amiral gemisi niteliğinde ürünleri tanıttığına ve önümüzdeki günlerde de tanıtacağına şahit oluyoruz. Bunlardan birisi de ZTE katlanabilir telefon olacak. Zira bugün Çin’den gelen kaynaklara göre ZTE yeni bir telefon hazırlığında.

Bugün Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi (CNIPA) üzerinden ortaya çıkan patentlere göre ZTE yeni bir paten ile karşımıza çıkıyor ve görünen o ki; 2021 Şubat ayında yapılacak Mobil Dünya Kongresi etkinliği kapsamında telefon görücüye çıkacak. Yeni telefonun ekranının Samsung Galaxy Z Flip gibi tam kapanmayacağı ve alt taraftan bir boşluk bırakarak burasının da bildirim ekranı olarak kullanılacağı patentte ortaya çıktı.

ZTE katlanabilir telefon çok ucuz olacak

Telefon ile ilgili şimdilik farklı bir detay bilgi bulunmuyor ama ZTE’nin bir süredir ekran üreticisi Royole ile iş yaptığı biliniyor. Bugün gelen haberlere göre yeni telefonda Royole tarafından geliştirilen ULT-NSSP (ultra düşük sıcaklık-silikon olmayan yarı iletken ekran) ekranlarının kullanılacağı da gelen bilgiler arasında. Bu ekranların üretim maliyeti, diğer esnek ekranların yaklaşık yarısı kadardır ve bu da ZTE‘nin Galaxy Z Flip ya da da Motorola RAZR serisine göre elini güçlendiren şeylerden birisi.

Bakalım 2021 yılı içinde bu pazarda neler değişecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu