Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsung

Samsung Apple ve Huawei arasındaki fark giderek kapanıyor

Pazar araştırma kuruluşu Gartner, 2018 dördüncü çeyrek dönemine ait akıllı telefon satışlarının yer verildiği yeni bir rapor yayınladı. Bu rapor Samsung Apple ve Huawei arasındaki farkın giderek kapandığını gösteriyor. Huawei önlenemez yükselişi ile birlikte Apple’la arasındaki makası bir hayli daralttı. Hatta Çinli şirketin 2019’da Apple’ı geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Samsung Apple ve Huawei rekabetinde son durum

Rapora göre Samsung, 2018’in dördüncü çeyreğinde 70.78 milyon, Apple 64.52 milyon, Huawei ise 60.40 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. 2017’nin dördüncü çeyrek dönemiyle kıyaslandığında Samsung ve Apple cephesinde düşüş, Huawei cephesinde ise neredeyse %50’lik bir artış söz konusu.

Listenin dördüncü sırasında Oppo yer alıyor. 31.48 milyon telefon satan Oppo, 2017 dördüncü çeyrek dönemine göre satışları artırmış görünüyor. Ufak bir düşüş yaşayan Xiaomi ise üç aylık dönemde 27.84 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Yıl genelinde Samsung açık ara önde

2018’deki genel duruma baktığımızda Samsung’un açık ara lider olduğu görülüyor. Ancak Apple ve Hauwei arasındaki fark neredeyse kapandı diyebiliriz. Apple geride bıraktığımız yılda Huawei’den yaklaşık 6 milyon daha fazla telefon satabilmiş.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu