AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple One geliyor! Bu ne ola ki?

Apple’ın iPhone 12 etkinliğinde Apple One servisini tanıtacağı ortaya çıktı. Peki, bu serviste neler olacak? İşte detaylar.

Cupertinolu teknoloji üreticisi Apple‘ın koronavirüs salgınından dolayı iPhone 12 etkinliğini Ekim ayına erteleyeceği ortaya çıkmıştı. Bu haberin ardından etkinlikte tanıtılacak olan yeni servisler hakkında bilgiler gelmeye başladı. Aktarılan bilgilere göre; iPhone 12 etkinliğinde Apple One adı verilen bir servis tanıtılacak. Peki, bu serviste neler olacak? Kullanıcılara neler sunulacak?

Apple, bildiğiniz gibi servis olayında son yıllarda yaptığı atılımlar ile farklı alanlarda da boy göstermeye başlamıştı. Apple Music, Apple TV+, Apple News+, Apple Arcade ve iCloud servislerini barındıran Apple, kullanıcılardan her ay bu servisleri için düzenli ödeme alıyordu. Ancak herkesin aylık abonelik sistemine geçmesi ile kullanıcıların aylık ödemeleri de bir hayli kabarmıştı. Cupertinolu firma da bu noktada devreye girmeyi planlıyor.

Apple One

Apple’ın One adını vereceği yeni servisinde tüm servisleri tek bir pakette toplanacak. Örneğin; kullanıcı iCloud ve Apple Music için ayrı bir paket seçerek iki servisi daha uygun fiyatla kullanabilecek. Dilerse de Apple Music, iCloud ve Apple Arcade servislerini tek pakette toplayarak yine daha uyguna bu hizmetlerden faydalanabilecek.

Ancak Apple’ın bu uygun fiyat politikasının 5-6 dolara kadar indirimli olmayacağını düşünüyoruz. Muhtemelen iki servis kullanan kişilere yaklaşık 1 dolar indirim yapılacak. Birden fazla Apple servisi kullananlar ise aylık 3-4 dolara kadar daha az ödeme yapma imkanını kavuşacak.

Türkiye’de henüz Apple Music, Apple Arcade ve iCloud dışında diğer servisler kullanılmıyor. Umarız bu etkinlikten sonra Apple TV+ ve News+ servisleri de ülkemizde kullanıma sunulur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu