Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Cam iPhone Geliyor! Apple Tasarımda Kendini Aşıyor!

Apple’ın cam iPhone için patent aldığı ortaya çıktı. Camdan yapılacak olan yeni Apple ürünleri tasarımda çok yakında çığır açabilir.

Tasarımları ile ön plana çıkan Apple, son yıllarda maalesef ki tasarım çizgisini koruyup normal tasarımları karşımıza sunmuştu. Ancak bu cam iPhone ve diğer Apple ürünleri ile değişecek gibi görünüyor. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple Watch ve Mac Pro ile birlikte ‘tek cam levha’ olarak adlandırılan tamamı cam bir iPhone için Apple’a patent verdi.

Patent, gelecekteki iPhone’u bir iç hacmi tanımlayan ve bir birinci cam eleman ve bir ikinci cam eleman içeren altı taraflı bir cam muhafazaya sahip bir elektronik cihaz olarak tanımlıyor. Yayınlanan resme göre, tamamen camdan üretilecek olan iPhone’un özellikleri arasında; uçak modu, Wi-Fi ve ses kontrolleri dahil olmak üzere yanlarda işlevsel dokunmatik ekran düğmeleri yer alacak. Bunlar hem ön hem de arkada bulunacak.

Telefonun arka tarafında, diğer kişilere görüşme yaptığınızı gösterebilecek bir ekran da kullanılacak. Patent, cihazın altı tarafında bir şey gösterme özelliğine sahip ekranlara sahip olacağını veya mikrofonlar ve hoparlörler gibi bileşenler için yer ile sadece camla kaplı olacağını öne sürüyor.

Patentte yer alan açıklamadan; elektronik cihaz ayrıca birinci bölgedeki bir deformasyonu tespit etmek ve birinci bölgenin deformasyonunu tespit etmeye yanıt olarak elektronik cihazın çalışmasını değiştirmek için yapılandırılmış bir kuvvet algılama sistemi içerebilir ifadesinin yer alması da oldukça ilginç.

Patentte Apple‘ın dosyasında sekizgen prizma şeklindeki bir Mac Pro konseptinin çizimleri de yer alıyor. Sızdırılan yönergelerde, “Kapak camdan oluşturulabilir ve tüm veya büyük ölçüde tüm yüzeyler boyunca şeffaf olabilir” ifadeleri yer alıyor. Patent ayrıca, ekranın kavisli kenarı saatin kasasıyla birleştiğinde cam muhafazalara sahip olduğunda bir Apple Watch’ın nasıl görünebileceğinin resimlerini de sergiliyor.

cam iPhone

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu