Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek 4nm Üretim Sürecine Geçiyor

Yonga seti devi MediaTek 4nm üretim sürecine geçeceği tarihi açıkladı. MediaTek’in yeni yongaları Qualcomm’u üzecek gibi görünüyor.

MediaTek bundan yaklaşık iki yıl önce Qualcomm’a karşı rekabetçi amiral gemisi yonga seti üretemediği için büyük yara almıştı. Ancak Dimensity serisi ile MediaTek yaralarını sardığı gibi Qualcomm’un da önüne geçmeyi başarmıştı. Dimensity serisinin uygun fiyata yüksek performans sunması Qualcomm’un yoluna taş koymuştu. 5nm üretim süreci ile üretilen Dimensity serisinden sonra şimdi de MediaTek 4nm üretim sürecine geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Tayvanlı firma şu anda akıllı telefon pazarındaki, özellikle 5G sınıfındaki çiplerin büyük çoğunluğunu üretmiş olsa da, hala daha fazlasına ihtiyacı var. Şirket, rakiplerinin ötesinde bir şeyi zorlayarak amiral gemisi segmentine dalmak istiyor. Görünüşe göre, bu etkileyici başarıya yıl sonunda ulaşacak.

MediaTek 4nm çip üreten ilk şirket olacak

MediaTek , Tayvan Semiconductor Company’nin (TSMC) 4 nm işlem teknolojisi üzerine inşa edilen amiral gemisi 5G yonga setinin bu yılın sonunda çıkacağını duyurdu. International Data Corporation (IDC) istemci cihazlarının başkan yardımcısı Bryan Ma’nın tweetine göre; Çin bu yonga seti için “birincil hedef” olabilir. Beklendiği gibi, bu çip amiral gemisi segmentini takip edecek ve onunla akıllı telefonlar yaklaşık 4000 Yuan’a mal olacak. Tabii ki, bunun yalnızca Çin pazarına yönelik olmadığını belirtiyor. Çinli markalar muhtemelen bu çipe sahip cihazları diğer pazarlara da ihraç edecekler.

Yine Dimensity markası üzerine inşa edilecek olan yeni yonga setlerinin 2021’in sonunda akıllı telefonlarda görmeye başlayacağız. İlk olarak Çinli firmaların kullanacağı bu yonga setleri 2022’de daha fazla yaygınlaşacak. Qualcomm’un MediaTek’in bu hamlesine nasıl cevap vereceği ise henüz bilinmiyor. Snapdragon 7 serisini sıkıştıran Dimensity yonga setleri görünüşe göre yükselişine tam gaz devam edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu