Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei, Çin Pazarı İçin Android’i Ortadan Kaldırmayı Planlıyor!

Akıllı telefon üreticisi Huawei, Çin pazarındaki akıllı telefonlarına HarmonyOS 2.0 güncellemesini getirerek Android’i ortadan kaldıracak.

Şu sıralar HarmonyOS 2.0 işletim sistemi ile haberlerimizden eksik olmayan Huawei teknoloji şirketi, Android’e adeta savaş açtı. İki yıl önce Google tarafından kısıtlanan şirket, günümüze geldiğimiz de kendi işletim sistemini hayata geçirmiş bulunuyor. Geçtiğimiz günler de EMUI 11 ile kıyaslanan ve ona göre daha az bellek, daha az pil harcayan HarmonyOS 2.0 yakın da kararlı sürüm olarak piyasaya sürülecek. Merakla beklenen işletim sistemi Andorid’i silmeye hatta unutturmaya çalışacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz haftalar da yaptığımız haberler de Çin’deki mağazalar da Huawei marka telefonların yer almadığından söz etmiştik. Hatta mağazaya giden bir kullanıcı telefon bulamamış, telefonu nereden alabileceğini sorduğunda da çalışan Pekin genelinde stok sorununun olduğundan söz etmişti. Bugün geldiğimiz nokta da şirketin Android işlemcisini telefonlarından kaldırmak için adımlar da bulunduğunu öğrendik.

Huawei
Huawei

Huawei HarmonyOS 2.0’ı Yaygınlaştıracak

Şirket attığı adımlar ile akıllı telefonların da Android işletim sistemini unutturacak ve HarmonyOS 2.0 ile kullanıcılarının yüzünü güldürecek. Daha hızlı ve daha az bellek tüketen işletim sistemi Android platformuna olan üstünlüğü ile de adından epey söz ettirecek. Çin’de stok sorunları nedeniyle satışlar gerçekleştiremeyen şirket, öte yandan ABD’de de hala çeşitli yaptırımlar ile kan kaybetmeye devam ediyor. Çin pazarı için akıllı telefonlarında Android’i unutturmaya çalışan şirket Haziran ayın da HarmonyOS 2.0 güncellemesini yayınlayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu