Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Exynos 2200 6 Çekirdekli GPU ile Gelebilir

Samsung’un Galaxy S22 ailesine güç verecek olan Exynos 2200 yonga setinin 6 çekirdekli grafik birimi ile geleceği ortaya çıktı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yakında karşımıza Exynos 2200 yonga seti ile çıkacak. İlk olarak PlayStation 5 ve Xbox Series X/S’te gördüğümüz RDNA 2 mimarisi bu yonga setinde de kullanılacak. AMD ile işbirliği yapacak olan Samsung, GPU tarafında rakiplerini fersah fersah geride bırakacak. Mobil oyunlara seviye atlattıracak olan bu yonga seti hakkında bugün ortaya ilginç bir iddia atıldı.

Exynos 2200 GPU tarafında farkını ortaya koyacak

Ünlü sızıntı devi Ice Universe, Galaxy S22 ailesinde kullanılacak olan yonga setinin RDNA2 mimarili 6 çekirdekli bir grafik birimi (GPU) ile geleceğini iddia etti. Qualcomm’un Snapdragon 895 yonga setinden daha iyi performansa sahip olacak bu yonga seti grafik birimi tarafında iPhone 13’ün işlemcisi Apple A15’ten bile hızlı olacak.

Samsung’un yeni yonga setinde bir adet Cortex X1 çekirdeği, üç adet Cortex A78 çekirdeği ve dört adet Cortex A55 çekirdeği yer alacak. 3.0 GHz frekansının üzerine çıkacak olan bu yonga seti, mobil sektöre Apple’ın Apple M1 yongası gibi yön verecek.

Exynos 2200

Samsung bildiğiniz gibi Galaxy S ailesinde iki farklı işlemci kullanıyordu. Ancak bu zamana kadar Snapdragon ve Exynos’lu sürümlerde çok fark yoktu. Exynos 2200’deki performans maalesef ki Snapdragon 895’te olmayacak. Bu yüzden Samsung’un bu yıl tek bir yonga seti kullanacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu