GenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Drive Yeni Tasarımı ile Daha İşlevsel

Google’ın bulut depolama çözümü Google Drive masaüstünde yepyeni bir tasarıma kavuştu. Yeni tasarım kullanıcılara daha fazla seçenek sunuyor.

Arama motoru ve teknoloji devi Google yaklaşık bir hafta önce, mevcut Yedekleme ve Senkronizasyon uygulamasını ve Drive Dosya Senkronizasyonu uygulamasını birleştirecek olan yeni masaüstü için Google Drive uygulamasını duyurmuştu. Yeni tasarımda, çoklu hesap desteği, Google Fotoğraflar yedekleme gibi birçok özellik yer alıyordu. Bugün ise Google, uygulamayı hem tüketiciler hem de iş kullanıcıları için kullanıma sunmaya başladı.

Masaüstü için yeni Drive, birleşik bir deneyim sağlayacak ve her iki eski uygulamadan da en iyi özellikleri içerecek. Bulut depolama çözümleri konusunda son yıllarda atılım yapmayan Google yeni tasarımı sayesinde kullanıcılara artık daha işlevsel bir deneyim sunacak.

Yeni Google Drive daha işlevsel

Güncellenen Drive uygulaması ile fotoğrafları ve videoları Google Fotoğraflar ve Google Drive’a yükleyebilir ve senkronize edebilirsiniz. Flash sürücüler ve harici sabit sürücüler dahil olmak üzere harici depolama cihazlarını bulutla senkronize edebilirsiniz. Dosyalarınızı yerel cihazınızda depolayan ve içeriğinize daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz. Google’ın yenilikleri bu kadarla da sınırlı değil.

Google Drive

Önümüzdeki birkaç hafta içinde Google, mevcut Yedekle ve Senkronize Et kullanıcılarını Masaüstü için Google Drive uygulamasına geçmeleri konusunda bilgilendirecek. Zaman çizelgesi aşağıda yer alıyor.

19 Temmuz 2021‘den itibaren: Yedekleme ve Senkronizasyon, kullanıcıların masaüstü için Drive’a geçişine yardımcı olmak için rehberli bir akışı destekleyecektir.

18 Ağustos 2021‘den itibaren: Hala Yedekleme ve Senkronizasyon kullanan tüm kullanıcılar, masaüstü için Drive’a geçmelerini isteyen ürün içi bildirimler almaya başlayacak.

1 Ekim 2021‘den itibaren: Bu noktadan sonra hala Yedekleme ve Senkronizasyon’da olan kullanıcılar artık Yedekleme ve Senkronizasyon’da oturum açamayacak. Drive ve/veya Google Fotoğraflar ile senkronizasyona devam etmek için kullanıcıların masaüstü için Drive’a geçiş yapması gerekir.

Google’ın yeni özelliklerini kullanabilmek için uygulamayı güncellemeniz yeterli olacak. Uygulamanın hem Windows hem de macOS’te yeni özelliklere sahip olduğunu belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu