Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneTeknoloji

iPhone XS Max üretim maliyetleri açıklandı! Para böyle kazanılır!!!

Her sene teknoburada.net olarak yaptığımız “yeni iPhone şu kadara mal oldu” haberlerine bir yenisini eklemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bugün Apple’ın en pahalı telefonu olan XS Max‘in üretim maliyetlerini yayınlandı. Bunlar tabii ki bir tahmin ama Apple yetkililerinin de söylediği üzere “çok iyi bir tahmin.” Peki iPhone XS Max parçalarının en pahalısı hangisi? Yeni nesil yonga seti A12 Bionic‘in üretim maliyeti ne? Bunların açıklanması ve bir önceki yıl iPhone X ile karşılaştırması ise hemen aşağıdaki tabloda yer alıyor. TechInsights tarafından paylaşılan raporu sizlere sunuyoruz.

iPhone XS Max üretim maliyet
iPhone XS Max üretim maliyet

iPhone XS Max ne kadara yapılıyor?

Ortaya çıkan bilgilere göre Apple’ın 256GB iPhone XS Max üretim maliyetinin en büyük kısmını takdir edersiniz ki 80,50 dolarlık fiyatı ile ekran oluşturuyor. Daha sonra en büyük maliyet 72 dolar ile Apple’ın efsane A12 Bionic çipseti ve hemen arkasından da Samsung‘a verilen 64,50 dolarlık Hafıza ve RAM ücreti yer alıyor. Bu maliyetlerin bir önceki yıla göre daha da arttığına şahit oluyoruz. Bir önceki yıla öre en büyük artış ise Samsung’a verilen Hafıza ve RAM ücretleri oluyor.

iPhone X geçtiğimiz yıl 395 dolara mal olurken bu yıl iPhone XS Max 443 dolara mal oluyor. 1100 dolara satılan telefonun fiyatından maliyeti çıkarttığınızda Apple’ın kazandığı paranın hesabını da sizlere bırakıyoruz…

İşin en ironik tarafı ise satılan her iPhone modelinden Samsung’un da halen ciddi kar elde etmesi…

iPhone XS Max yerine alınabilecek otomobiller!!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu