Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy S23 Serisinde İki Farklı İşlemci Bekleniyor

Yeni bir rapora göre Samsung Galaxy S23 serisinde Qualcomm ve yeni nesil Exynos işlemcinin adı geçiyor. Türkiye’ye hangisi gelir?

Samsung Galaxy S23 serisine muhtemelen Ocak 2023’te tanıtılacak. Önümüzdeki daha birkaç ay var, ancak telefon serisi gündemden düşmüyor. Kısa süre önce ekran özellikleri sızdırılan seriye dair bu defa işlemci birimi hakkında çarpıcı bir bilgi aktarıldı.

Samsung Galaxy S23

Yeni bir rapora göre Galaxy S23 serisinde hem Qualcomm Snapdragon hem de Exynos işlemcilere yer verilecek. Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini kasım ayında gerçekleştireceği etkinlikte duyuracak. Seriye güç vermesi beklenen diğer işlemci Exynos 2300 ise muhtemelen yıl sonuna doğru resmiyet kazanacak.

Galaxy S23 Ultra

Merak edilen Türkiye’de satılacak olan Galaxy S23 serisinde hangi işlemcinin kullanılacağı. Ülkemiz kullanıcılarının Exynos işlemcilere olan tepkisi geçen yıl etkisini gösterdi ve Samsung, Galaxy S22’nin Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili versiyonunu ülkemizde satışa çıkardı. Durumun bu yıl da değişeceğini sanmıyoruz. Exynos 2300 işlemcili Galaxy S23 serisini daha çok Avrupa Kıtası’nda göreceğiz.

Avrupalı kullanıcılara sorsanız muhtemelen hiçbiri telefonların Exynos işlemcisiyle satışa sunulmasını istemeyecektir. İki işlemci arasındaki bariz farkı Galaxy S22 serisinde de gördük. Exynos 2300’ın neler sunacağı bilmiyoruz, fakat Snapdragon 8 Gen 2’den daha düşük bir performans göstereceği ve daha kötü bir pil performansı sunacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Öte yandan güvenilir bir kaynak kısa süre önce Galaxy S23 ve S23+ modellerini ortaya çıkardı. Galaxy S22 ile kıyaslandığında tasarımın değişmediği hatta çerçevelerin biraz daha kalın hale geldiği görüldü.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu