Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Sen neymişsin be iOS 14! iPhone’un arkası bile dokunmatik oldu!

Apple’ın iOS 14 güncellemesi ile iPhone’un arkasını dokunmatik yapıyor. Artık iPhone’un arkasına tıklayarak işlemler yapabileceksiniz.

WWDC 20 etkinliğinden sonra geliştiricilere sunulan iOS 14 Beta güncellemesi, nimetlerini yavaş yavaş göstermeye başladı. Bildiğiniz gibi Apple, tarihi boyunca hiç bir etkiliğinde tüm özelliklere yer vermez. iOS 14‘te de aynı taktiği uygulayan Apple, yeni özellikleri kullanıcıların keşfetmesini istedi. Bugün ortaya çıkan özellik ise yok artık dedirten cinsten.

iOS 14’ün Beta sürümünün nasıl yükleneceğine buradan ulaşabilirsiniz.

iPhone’un arkasına iki veya üç defa tıklayarak önceden tanımladığınız kısayolların çalışmasını sağlayabildiğiniz ortaya çıktı. Örneğin, ekran görüntüsü almak için telefonun arkasına iki veya üç defa tıklamanız yeterli olacak. Tabii bu bununla da sınırlı değil. Back Tap olarak geçen bu özellik sayesinde Apple’ın belirlemiş olduğu diğer kısayolları da atayabileceksiniz.

Back Tap özelliğinin nasıl çalıştığına ise aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Apple’ın böylesine güzel bir özelliği neden etkinlikte açıklamadığı ise merak ediliyor. Kullanım kolaylığı konusunda oldukça faydalı olan bu özelliğin Google Asistan gibi 3. parti uygulamalar ile de çalışacağı söyleniyor. Bu sayede Siri’ye mahkum kalmadan Google Asistan’ı paşalar gibi hızlı bir şekilde kullanabileceksiniz.

Apple’dan en çok beklenen Always on display yani her zaman açık özelliği bu güncelleme ile de gelmiyor. Eğer o özellik de gelirse Apple, Android’deki tüm özellikleri kopyalamayı başarıp tarihe geçecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu