GenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Sunucu Bölümünü Sattı! Amerika Yine Kazandı!

Amerika’nın yaptırımları Çinli firmayı boğmaya devam ediyor. Şimdi de Huawei sunucu bölümünü satmak zorunda kaldı. İşte detaylar.

Amerika ile Çin arasındaki ekonomik savaşın kurbanı olan Huawei, kötü günler geçirmeye devam ediyor. Telefon pazarında ilk beşten silinen ve Honor markasını satan Çinli firma, tam toplandı derken bir darbe daha aldı. Aktarılan bilgilere göre Huawei sunucu bölümünü satmak zorunda kaldı.

Huawei’nin Intel yongaları kullanan x86 sunucu işini bırakma niyetinde olduğu söyleniyor. Huawei’nin sunucu işini satarak Kunpeng ismini taşıyan tek çipli yeni sistemlerini üreteceği belirtiliyor. Yani Huawei zorda kaldığı için değil yeni bir atılım gerçekleştirmek için sunucu bölümünü satmış olabilir.

Sunucu bölümünün aksine, Huawei Kunpeng’in bilgi işlem işi iyi gidiyor. Çinli firma, Kunpeng işine güveniyor ve aktif olarak daha da geliştirecek. Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, daha önce Huawei Kunpeng’in işinin önümüzdeki yıllarda değişmeden devam edeceğini belirtmişti.

Suzhou SASAC, Huawei’nin sunucu bölümünün alıcısı olacak. Çin Devlet Mülkiyet Kontrol ve Yönetim Komitesi (SASAC) hükümet varlıklarını denetlemekten sorumlu ve ayrıca şu anda yaklaşık 100 Çinli şirketi denetliyor. Huawei’nin yeni atılımları firmanın yeniden yapılandırmaya gitmesine neden olacak gibi görünüyor.

Huawei sunucu

Kendi işletim sistemini geliştirerek bir ekosistem oluşturmak isteyen Huawei‘nin önümüzdeki yıllardaki planları eğer istedikleri gibi olursa tekrardan küllerinden doğabilirler. Amerika’nın tüm ambargolarına rağmen yine de ayakta duran Çinli firma, Joe Biden yönetiminde biraz daha nefes alır diyorduk. Ancak bu gerçekleşmeyebilir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu