Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiYoutube

YouTube Vanced Kapanıyor! APK’ları Silinmeden İndirin!

YouTube’un Premium hizmetini ücretsiz olarak Android sahiplerine sunan YouTube Vanced uygulaması için kötü haber geldi. İşte detaylar.

Android kullanıcılarının çok severek kullandığı YouTube Vanced uygulaması, Google’dan gelen yasal bir uyarının ardından kullanımdan kaldırılıyor. Vanced’in yaratıcıları, projenin önümüzdeki günlerde sitenin kapatılacağını ve indirme bağlantılarının kaldırılacağını açıkladı. Uygulama, şu anda Android’de yüklü olan herkes için çalışmaya devam edecek olsa da, gelecekte API değişikliğinden dolayı çalışmamaya başlayabilir. Vanced’in sahipleri, “yasal nedenlerle” projeyi durdurmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Google, Vanced sahiplerine son zamanlarda geliştiricileri uygulamayı dağıtmayı ve geliştirmeyi bırakmaya zorlayan bir durdurma ve vazgeçme mektubu gönderdi. Vanced ekibinden bir yönetici, “’YouTube’a yapılan tüm referansları kaldırmamız, logoyu değiştirmemiz ve YouTube ürünleriyle ilgili tüm bağlantıları kaldırmamız istendi.” ifadelerini kullandı.

Bilmeyenlerinizi çin Vanced, özellikle YouTube kullanıcılarının Premium abonelik olmadan YouTube’daki tüm video reklamları engellemesine izin verdiği için Android için popüler bir üçüncü taraf YouTube uygulamasıdır. Vanced ayrıca gerçek bir siyah tema ve Android için resmi YouTube uygulamasında sunulmayan özelleştirmeler içeriyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan geliştirici ekip; “Vanced’in üretimi durduruldu. Önümüzdeki günlerde indirme linkleri kaldırılacaktır. Discord sunucusu, Telegram sohbeti ve Reddit sayfası şimdilik kalacak. Bunun duymak isteyeceğin bir şey olmadığını biliyoruz ama bu bizim yapmamız gereken bir şeydi. Yıllardır verdiğiniz destek için hepinize teşekkür etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uygulama silinmeden APK. dosyasını şimdilik Vanced’in sitesinden indirebilirsiniz. Ancak bu uygulamanın güncellenmeden ne zamana kadar çalışacağı bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu