Teknoloji

Yeni MacBook Pro Geliyor!

Güvenilir kaynaklardan gelen son haberler bir sonraki MacBook Pro bilgisayarın tasarım tarafında önemli ölçüde değişeceğini gösteriyor.

Apple haberlerinde güvenilir bir kaynak olarak gösterilen 9to5Mac sitesine göre Cupertino merkezli teknoloji devi bu yılın sonunda MacBook Pro bilgisayarı yenileyecek. 2012 yılından bu yana MacBook Pro serisinin donanım tarafını güncelleyen Apple, iddiaya göre bu defa tasarım tarafında radikal bir değişime gidecek.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yeni nesil MacBook Pro Geliyor

Bir sonraki MacBook Pro’da daha ince ve hafif bir tasarımla karşılaşacağız. Apple’ın bu noktada MacBook  tasarımından ilham alacağı iddia ediliyor. Bazı kozmik değişikliklerin yanında MacBook Pro’da  Touch ID parmak izi sensörünün de yer alacağı gelen haberler arasında. Kullanıcılar bu sayede parmak izi sensörü aracılığıyla bilgisayarı açıp kapatabilecek, uygulamalara şifre atayabilecek; hatta Apple Pay sayesinde mobil ödemeler gerçekleştirebilecek.

Yeni nesil MacBook Pro’da yer alacak bir diğer önemli yenilik ise OLED panel olacak. OLED panel, bilgisayar ekranın aksine klavye üzerinde bir bölgeye konumlandırılacak. Dokunmaya duyarlı bu panele bazı kısayolların (ses, ekran parlaklığı) atanacağı ifade ediliyor. Yeni MacBook Pro’da ayrıca klavyenin işgal ettiği alan daha da azaltılacak.

Son olarak; 13 ve 15 inç ekrana sahip olacak yeni nesil bilgisayarlarda Thunderbolt 3 uyumlu port ve USB Type-C girişi kullanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu