Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Quadra Geliyor! Exynos Yalan Oluyor!

Samsung’un yeni yonga seti Samsung Quadra hakkında bilgiler geldi. Exynos yonga seti 1-2 yıla piyasadan silinecek gibi görünüyor.

Samsung’un Exynos yonga setleri ile olan ilişkisinin çok yakında kesileceği bir süredir söyleniyordu. AMD ile işbirliği sonrasında üretilen Exynos 2200’ün bekleneni verememesinden dolayı Galaxy S22 ailesinde Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti kullanılmıştı. 2025 yılında Exynos’u tarihe gömmesine kesin gözüyle bakan Samsung’un yeni yongasının adı belli oldu. Samsung Quadra adı verilen bir proje üzerinde çalışıyor.

Roland Quandt, yeni nesil amiral gemisi Exynos yonga setinin dahili kod adının Quadra olduğunu söylüyor. Bu kod adın yeni bir yonga setine ait olma ihtimali olduğu gibi Exynos 2300’ün de kod adı olabilir. Galaxy S23 ailesinde Exynos 2300’ün kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yüzden Quadra Exynos 2300’e de ait olabilir.

2025 yılına kadar Samsung’un Exynos ve Snapdragon ikilisini kullanması bekleniyor. Bu yüzde 3 yıl daha Exynos’ları göreceğiz. AMD ile işbirliği sonucunda GPU tarafında Samsung’un bu yıl büyük bir sıçrama yaşaması bekleniyor. Bu sıçramanın nimetlerini Ocak ayında tanıtılacak olan Galaxy S23 ailesinde görebiliriz.

Samsung Quadra
Samsung Quadra’dan bilgiler geldi

Samsung’un söylentilerde olduğu gibi Exynos’a sil baştan çekmesi gerekiyor. Snapdragon ve MediaTek Dimensity yongalarının şaha kalkması karşısında Samsung’un eli zayıflamıştı. Güney Koreli firmanın hem bu ikili hem de Apple ile baş etmesi için daha güçlü bir yonga seti üretmesi şart.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu