Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 5a Belirsizliğini Koruyor

Google’ın uygun fiyatlı yeni telefonu olması beklenen Google Pixel 5a belirsizliğini koruyor. Telefonun işlemcisi bir türlü netleşmedi.

Arama motoru devi Google, geçtiğimiz yıllarda telefon işine giriş yapmıştı. Android’in sahibi olan Google’ın, kendi telefonları ile sektöre yeni bir soluk kazandırması bekleniyordu. Ancak Pixel serisinin yüksek fiyatı ve rakiplerine karşı yenilik sunamaması Google’ın işini zora sokmuştu. Telefon işinden çekilmek istemeyen Google sonrasında çareyi orta segmente odaklanmakta buldu. Bu süreçte teknoloji devinin Ağustos ayında karşımıza Google Pixel 5a modeli ile çıkması bekleniyor. Ancak telefon hala belirsizliğini koruyor.

İlkbahar aylarında Pixel 5a’nın, Pixel 4a ve Pixel 5’te yer alan Snapdragon 765G yonga seti ile geleceği söylenmişti. Ancak kaynaklar şimdi de bu telefonun daha eski işlemci olan Snapdragon 750G‘den gücünü alacağını söylüyor.

Google Pixel 5a işlemci konusunda hala kararsız

Snapdragon 750G, 8nm işlem teknolojisi kullanılarak üretilirken Snapdragon 765G, 7nm süreci ile üretiliyor. Snapdragon 765G’de iki adet 2.2GHz Cortex-A77 çekirdeği bulunurken, Snapdragon 750G’de bir adet 2.4GHz Cortex-A76 ve bir adet 2.2GHz Cortex-A76 yer alıyor. Her ikisinin de diğer altı çekirdeğinde 1.8 GHz hızında çalışan Cortex-A55 yer alıyor. Yani aslında iki işlemci arasında üretim teknolojisi açısında çok büyük bir performans farkı yok.

Google Pixel 5a

Snapdragon 750G, daha eski bir üretim süreci kullanılarak üretilmesine rağmen, daha güçlü işlemci çekirdekleri ile geliyor. Ancak Aynı zamanda Snapdragon 765G, enerji açısından daha verimli bir performans sergiliyor.

Çinli kaynaklar telefonun 6GB RAM ve UFS 3.1 depolama teknolojisine sahip olacağını iddia ediyor. Bu depolama belliğinin 128 GB’a sahip olacağı söyleniyor. 6.2 inç büyüklüğünde OLED ekran ile gelmesi kesinleşen telefonda çift kamera kurulumu yer alacak. 20W hızlı şarj destekli 3.840 mAh kapasiteli batarya ile gelecek olan bu telefon Android 12 ile kutusundan çıkacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu