Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei EMUI 12 Tanıtıldı, Yeni Tasarım, Yeni Özelleştirmeler

Son dönemde HarmonyOS’e odaklanan Huawei EMUI 12 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm daha fazla özelleştirme ve yeni bir arayüz deneyimi vaat ediyor.

Huawei küresel kullanıcılar için yeni HarmonyOS işletim sisteminden ilham alan EMUI 12 sürümünü duyurdu. Bu yeni EMUI sürümü, EMUI 11’e göre bir dizi yeni özellik, iyileştirme ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. Huawei, bir yılı aşkın süredir HarmonyOS’a o kadar çok odaklandı ki, EMUI12 sürümünü sessiz sedasız duyurdu.

Android tabanlı arayüzün yeni sürümünün tanıtılması, Huawei’in Çin dışındaki cihazlar için EMUI’yi hala canlı tuttuğu anlamına geliyor. EMUI 12’nin getirdiği yeni özellikler ve değişikliklere göz atalım.

Huawei EMUI 12 İle Gelen Yenilikler

Daha Temiz, Minimalist ve Gerçekçi Bir Arayüz

EMUI 12, minimalist ve gerçekçi bir arayüz getiriyor. Huawei’ye göre, “Yenilikçi arayüz tasarımı dijital dünyaya hayat veriyor”. Arayüz, temiz bir görünüm için beyaz, siyah ve mavi olmak üzere üç ana rengi kullanıyor.

Huawei söz konusu animasyonlar olduğunda EMUI 12’nin gök cisimlerinin evrende nasıl hareket ettiğinden ilham aldığını söylüyor. Bunu, her dilin bir küre şeklinde olduğu dil seçim sayfasını tasarlama biçiminde ve bir başkasının etrafında dönen bir gök cismini taklit eden senkronizasyon animasyonunda fark edeceksiniz.

Yazı Tipi Özelleştirmeleri

EMUI 12, kullanıcıların yalnızca bir kaydırıcıyla yazı tipinin boyutunu değil, ağırlığını da ayarlamasına olanak tanır. Bu şekilde en rahat izleme deneyimini seçebilirsiniz.

Kolay Erişim Kontrol Paneli

EMUI’nin yeni sürümü ile kullanıcılar ekranın neresinde olurlarsa olsunlar, basit bir kaydırma ile bir kontrol paneline kolayca erişebilecekler. Kontrol paneli, kullanıcıların medyayı kontrol etmesine, Bluetooth ve Wi-Fi ayarlarına, ayrıca kısayollara ve Cihaz+ üzerindeki bağlı cihazlara erişmesine olanak tanır.

Cihaz+

Cihaz+, Huawei cihazları arasında kolay işbirliğine olanak sağlayan bir özelliktir. MatePad simgesine dokunmak size Matepad ile çoklu ekran işbirliği sağlar. Kullanıcılar tablet ekranında telefonlarından arama yapabilecek, mesaj gönderebilecek ve fotoğrafları görüntüleyebilecek.

MateBook simgesine dokunmak, PC’nizde telefon dosyalarınızı düzenlemenize olanak tanırken, Huawei Vision simgesine dokunmak, telefonunuzdaki videoların keyfini büyük ekranda çıkarmanıza olanak tanır. Kulaklık simgesine dokunmak, MatePad veya Huawei Vision’daki ses oynatmayı bağlı kulaklıklara değiştirir.

MeeTime

MeeTime, Huawei’nin Mart 2020’de EMUI 10.1’in özelliklerinden biri olarak duyurulan görüntülü arama uygulamasıdır. Uygulamanın yeni sürümü, kullanıcıların aramalarını sorunsuz bir şekilde Huawei Vision’a aktarmasına olanak tanır.

Hızlı ve Uzun Vadeli Performans

Huawei, siz kaydırdıkça web sayfaları ve uygulamalar yüklendikçe EMUI 12’nin hızlı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, uzun süreli kullanımdan sonra bile yanıt süresinin ve uygulama başlatma işlemlerinin her zamanki gibi sorunsuz olacağını vaat ediyor.

Güvenlik

EMUI 12, Çoklu Ekran İşbirliğini kullanırken kullanıcıların telefonlarının kilidini dizüstü bilgisayarlarından açmalarına izin verecek. Ayrıca akıllı saatlerini telefonları için güvenilir bir cihaz olarak ayarlayabilecekler.

EMUI 12 güncellemesini hangi cihazların alacağı konusunda henüz bir bilgi yok ve bir yayın takvimi de yok. Daha fazla ayrıntıya sahip olduğumuzda, sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu