Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Güle güle iOS ve iPhone! Hoş geldin iPhone OS ve Apple Phone!

Bazı alanlarda Android’e fark atan; ancak özgürlük konusunda sınıfta kalan iOS işletim sistemli iPhone’lar tarih oluyor! iPhone OS ve Apple Phone geliyor!

Özellikle stabillik, güvenlik ve güncellik bakımından birçok Android kullanıcısını kendine çeken; ancak özgürlük tarafında fazlasıyla katı bir işletim sistemi olan iOS, Apple’ın yeni kararı ile iPhone OS olabilir. Şirketin özellikle 7 yıllık cihazlara bile yazılım desteği vermesi sebebiyle güncellik konusunda Android’e fark atması, aynı zamanda yazılımsal olarak uygulanan özgürlük kısıtlamasının güvenlik tarafında fazlasıyla verim sağlaması, iş için telefon kullanan insanların iOS tabanlı cihazları tercih etmesine yol açıyordu. Şimdi de aynı şeyi farklı isimle kullanıcılara sunmaya hazırlanan Apple, iPad OS‘un ardından şimdi de iPhone OS ile karşımıza çıkacak.

İşletim sistemindeki değişikliğe ek olarak akıllı telefonlarında da değişime gidecek olan teknoloji devi, hepimizin iPhone olarak sevdiği cihazlarına bundan sonra Apple Phone adını verecek. Özellikle Twitter‘da fazlasıyla referansa sahip olan ve Apple sızıntıları ile tanınan Jon Prosser‘in tweet’i ve bu tweet’e XDA sunucusu ve yazarı Max Weinbach‘ın verdiği cevapla gündeme gelen konu, birçok insanı da şaşırtmaya yetti.

Tüm bunların henüz iddia olduğunu belirtirken Apple’ın yapacağı açıklamalara kulak vermeye başlayalım. Bakalım Steve Jobs’ın hayatımıza dahil ettiği şirket, ezber bozarak Apple Phone ve iPhone OS’i piyasaya sürecek mi? Yoksa alıştığımız iPhone-iOS bütünlemesi devam edecek mi? Yada şöyle soralım; iOS 14 mü gelecek? Yoksa iPhone OS mi? iPhone 12 mi gelecek? Yoksa Apple Phone mu?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu