Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P50 Pocket, Samsung’un Canını Sıkıyor!

Huawei P50 Pocket, Samsung’un katlanabilir telefon pazarındaki hakimiyetini sarsmışa benziyor. Pazarda son duruma göz atalım.

Katlanabilir akıllı telefon pazarında Samsung’un tartışmasız hakimiyeti sürüyor. Fakat geçen yıl tanıtılan bir model Samsung’un bu hakimiyetini tehdit etmeye başladı. Huawei’in geçen yıl duyurduğu dikey formda katlanabilen Huawei P50 Pocket modelinden söz ediyoruz.  Google Play Store ve Google mobil hizmetlerinden yoksun olmasına rağmen, Huawei’in katlanabilir akıllı telefon pazarındaki hakimiyeti beklenenden çok daha hızlı büyüyor.

Huawei P50 Pocket, Samsung’u Zorluyor

P50 Pocket’ın gösterdiği satış başarısı, Huawei’in bu kategorideki payını yüzde 20’ye taşıyabildi. Huawei bu alanda ciddi bir pazar hakimiyeti kazanırken, Samsung cephesinde ciddi bir düşüş gözleniyor. Güney Koreli üreticinin pazar hakimiyeti yüzde 95’ten yüzde 74’e geriledi.

Model bazlı ilerleyecek olursak, Galaxy Z Flip 3 bu alanda satılan telefonların yüzde 51’ini elinde bulunduruyor. Başka bir ifadeyle satılan her iki katlanabilir telefondan biri Galaxy Z Flip 3.  İkinci sırada yüzde 20 oranla Galaxy Z Fold 3, üçüncü sırada yüzde 19 oranla P50 Pocket bulunuyor.

Toplamda, geçen çeyrekte dünya çapında 2,22 milyon katlanabilir akıllı telefon satıld. Bu bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 571’lik bir artış anlamına geliyor. 2022 sonunda katlanabilir telefon satışlarının 16 milyonu aşması bekleniyor.

Huawei’in şık tasarımlı katlanabilir telefonu P50 Pocket bir süren beridir Türkiye’de satışa. Türkiye fiyatı 27.999 TL olarak açıklanan telefonu üçüncü taraf perakendecilerde 24.199 TL’den satın almak mümkün. Telefonun detaylı incelemesini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu