Akıllı TelefonGenelMobirollerSamsung

Galaxy Z Fold 3 Düşürme Testinde! Katlanabilir Yeni Cihaz Sağlam Mı?

Samsung’un yakın zamanda piyasaya sürdüğü Galaxy Z Fold 3 sağlamlık ve düşürme testlerine girdi. Sonuçlar ise şaşırtıcı. İşte detaylar.

Samsung Galaxy Z Fold 3, markanın üçüncü nesil katlanabilir telefonu olarak geçtiğimiz ayda tanıtıldı. Fold üzerindeki ekranda normal telefonlarda kullanılan 7000 serisi alüminyum çerçeveden %10 daha güçlü olması gereken Samsung’un tescilli Armor Aluminium malzemesi kullanılıyor.

Akıllı telefonlarda düşürme testleri artık çoğunlukla bazı camların kırılmasıyla sonuçlanıyor. Ancak bu düşürme testlerinde Samsung Galaxy Z Fold 3 5G gibi katlanabilir bir telefonun durumu nasıl olacak? Kapalıyken, metal ve cam dış yüzeyi sayesinde Z Fold 3 normal bir telefon gibi düşüyor. Ama açıkken düşürürsek, içindeki katlanabilir ekran nasıl bir durumda olur? Ekranın yeni PET koruyucu ekran tabakası Z Fold 2’in sahip olduğundan %80 daha sağlam. Bu düşürme testinde yeterli olacak mı? Aşağıdaki video bu cevapları içeriyor.

Galaxy Z Fold 3 Düşürme Testlerinde Ne Kadar Sağlam?

Cihaz öncelikle kısa yükseklikten katlanmış şekilde düşürüldüğünde dışında hafif kozmetik hasarlar tespit ediliyor. Cihazın çalışmasında bir sorun gözükmüyor. Kozmetik hasar ise yerdeki taş parçası sebebiyle oluşuyor. Daha yumuşak zeminlere düşürüldüğünde kozmetik hasar olması pek olası değil.

Telefon yüzüstü düşürüldüğünde ise yükseltilmiş çerçeve kenarları ve önceden eklenilmiş ekran koruyucu ile cihazın iç ekranı hiç hasar almadı. Yani yürürken telefon elinizden kayar ve yarı katlı halde yere yüzüstü düşerse pek bir sorun yaşamayacaksınız. Ancak cihaz kaya parçasına ikinci defa düşürüldüğünde ekranın camı ne yazık ki dayanamıyor ve çatlıyor. Cihaz tersten düşürüldüğünde kozmetik hasarlar ortaya çıkıyor. Cihaz katlanmamış halde 1.5 metre yükseklikten düşürüldüğünde bile ekranında hâlâ bir sorun gerçekleşmiyor.

Fold 3 tüm düşüşlerden sonra bile çalışmaya devam ediyor ancak yüzeyinde bazı korumalarla önlenebilecek ciddi kozmetik hasarlar oluşuyor. Cihaz kozmetik açısından testte pek dayanıklılık gösteremiyor ancak çalışma konusunda testi başarıyla geçiyor. Yine de böyle pahalı bir cihazı da ekran koruyucusuz ve kılıfsız kullanmanızı önermiyoruz. Yeni sağlamlık testleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu