Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi MIUI 13 Testlerine Başladı, Yeni Sürüm Heyecan Uyandırıyor

Xiaomi MIUI 13 sürümünü test etmeye başladı. Yeni MIUI sürümünün test çalışmaları her zaman olduğu gibi şirket çalışanları için başlatıldı.

Xiaomi MIUI 13 sürümünü ağustos ayı içerisinde duyuracağını geçtiğimiz gün itibariyle resmen doğruladı. Şirketin ağustos ayında gerçekleştireceği çok kapsamlı etkinlikte ekran altı kamera teknolojisine sahip ilk telefonu Mi Mix 4’ün de tanıtılması bekleniyor. Yılın ilk yarısında olduğu gibi iki gün sürmesi beklenen etkinlikte Mi Note 11 / 11 Pro, Xiaomi Mi Pad 5 tablet serisi, yeni akıllı saat ve kablosuz kulaklıkların da yine bu etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Tüm Xiaomi, Redmi ve POCO kullanıcıların gözü kulağı tabii MIUI13 tanıtımında olacak. Mobil dünyasındaki macerası, pek çok markanın akıllı telefonları için MIUI arayüzünü geliştirerek başlayan Xiaomi’nin bugün hala sorunsuz bir arayüz deneyimi sunamaması pek çok kişi tarafından eleştiriliyor.

Xiaomi MIUI 13

MIUI 12 ve MIUI 12.5’in de hataları gidermek yerine yeni sorunları getirmesi pek çok Xiaomi kullanıcısını çileden çıkarmış durumda. MIUI 13 ile birlikte bu durumun değişmesi ve artık kullanıcılara sorunsuz bir arayüz deneyimi sunulmak isteniyor. Bu noktada kullanıcıların isteklerini dikkate alan ekipler kuruldu.  Öte yandan Xiaomi irili ufaklı pek çok özellikle birlikte epey şişen arayüzü MIUI13 ile daha sadece hale getirmek istiyor. MIUI 13 ile birlikte Çin ve global ROM arasındaki farklılıkların da son bulması bekleniyor.

Şirket,tanıtım tarihi yaklaşan MIUI 13 için bugün yayınladığı mesajla birlikte test çalışmalarına başlamış görünüyor. Xiaomi kendi çalışanlarını test programına katılmaya davet etti. Ağustos ayına kadar şirket içerisinde test edilecek MIUI 13, resmi tanıtım sonrasında ise genel beta kapsamında yine programa katılmak isteyenler tarafından deneyimlenecek. MIUI 13’ün kararlı bir hale gelip partiler halinde cihazlara aktarılmasının ise son çeyrekten (ekim-aralık) önce gerçekleşmesi beklenmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu