Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 11 kamerası ile hayal kırıklığı yarattı! Bu puanlar 2-3 yıl önceye ait Apple beyciğim!

iPhone 11 kamerası ile hayal kırıklığı yarattı. iPhone 11’in DxOMark’tan aldığı puan 2-3 yıl öncesinin telefonlarına ait.

“Gördüğünüz ve sevdiğiniz hiçbir şeyi kaçırmamanız için tasarlanan yeni çift kamera sistemi. Şimdiye kadar bir akıllı telefonda kullanılan en hızlı çip. iPhone’unuzu daha az şarj ederek daha fazlasını yapmanıza olanak veren tüm günlük pil ömrü. Ve akıllı telefon dünyasındaki en yüksek video kalitesi. Anılarınız hiç bu kadar güzel görünmemişti.” bu sözler sizlere tanıdık geldi mi?

iPhone 11 kamerası ile sınıfta kaldı!

Apple‘ın iPhone 11’in kamerası için yaptığı bu açıklamanın maalesef ki gerçeği yansıtmadığı bugün ortaya çıktı. Kamera üzerinde master yapmış ve verdiği puanlar belirleyici olan DxOMark, bugün iPhone 11 kamera incelemesini yayınladı. DxOMark ekibi “Anılarınız hiç bu kadar güzel görünmemişti.” denilen telefona sadece 109 puan verdi.

DxOMark ekibi telefonun fotoğraf bölümüne 112 puan ve video bölümüne ise 101 puanı layık görüyor. Aldığı ortalama puan ile en iyi kameraya sahip telefon listesinde ilk 10’a bile giremeyen Apple’ın göz bebeği, iPhone XS Max’ten sadece 3 puan fazla puan alıyor.

iPhone 11

Telefonun kamerasının en başarılı olduğu alanlar ise pozlama, renk ve odaklama oluyor. Gece modu özelliği ile ön plana çıkan telefon, gece modundan sadece 54 puan alabiliyor. Video bölümünde ise stabilizasyon konusunda Apple eline su döktürmeyecek 94 puan almayı başarıyor.

Türkiye’de 7.299 TL’ye satılan telefonun DxOMark’tan en kötü 115 seviyesinde puan alması bekleniyordu. İlk 10’a bile giremeyen Apple, bu yıl tanıtacağı modellerde kamera üzerinde çok çalışacak gibi görünüyor. Umarız Apple bu yıl hatalarından ders çıkarır ve çentiksiz ve daha iyi kameraya sahip bir model ile 2020’nin Eylül ayında karşımıza çıkar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu