Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeAppleCep TelefonuGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeHuaweiiPhoneMIUIMobirollerOPPOSamsungTeknolojiXiaomiYapay ZekaYazılımYoutube

Xiaomi, ezeli rakibi Huawei’yi sollamayı başardı!! Hırs, azim ve başarı.

Çinli telefon üreticileri Xiaomi ve Huawei arasındaki rekabette bu yılın kazananı Xiaomi oldu. Şirket ezeli rakibini geçerek 3.sıraya yükselmeyi başardı

Huawei ve Xiaomi son zamanlarda piyasaya getirdiği akıllı telefonlar ile epeyce konuşuldu. İki şirkette gerek kameraları gerek ilginç tasarımları ile bizleri adeta büyülediler. Ancak Huawei, geçtiğimiz yıldan beri ABD‘nin yaptırımları ile karşı karşıya. ABD gizlilik sorunları nedeniyle Çinli şirketin Google uygulama lisanslarını iptal etti ve Huawei’ye bir darbe vurdu. Bu nedenden dolayı şirketin satışları da epeyce düştü. Bu krizi fırsata çeviren diğer bir Çinli şirket Xiaomi‘de bundan yararlanarak satışlarıyla Huawei‘yi geçti ve Üçüncü sırada yer almayı başardı.

Huawei son birkaç yıl içinde Samsung ve Apple gibi rakiplerine neredeyse yaklaşmak üzereydi, fakat yukarıda da dediğimiz gibi uygulanan yaptırımlar şirkete çok sert bir darbe vurdu. Bununla beraber şirketin Uluslararası satışları da epey çöktü.  Strategy Analytics‘in açıklamalarına göre Xiaomi, 2020 Şubat ayı itibariyle Huawei‘yi sollayarak üçüncü sıraya yükselmeyi başardı.

Xiaomi, Huawei’yi geride bıraktı

  • Samsung – 18,2 milyon satış
  • Apple – 10.2 milyon satış
  • Xiaomi – 6.0 milyon satış
  • Huawei – 5.5 milyon satış

Huawei, Ocak ayında Xiaomi‘nin neredeyse 2 milyon satış kadar önündeydi. Ancak Xiaomi Şubat ayında vitesi arttırarak Huawei’yi geçmeyi başardı. Herkes bu düşüşü ABD‘nin Huawei‘ye yaptığı yaptırımlarından dolayı olduğunu çok iyi biliyor. Ayrıca Xiaomi eğer  bu hızda gitmeye devam ederse Apple ve Samsung gibi büyük markalara yaklaşarak rekabete ortak olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu