Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

App Store Reklam Göstermeye Başladı!

iOS’in uygulama mağazası App Store, yeni politikası ile daha fazla reklam göstermeye başladı. Artık App Store’da çok reklam göreceğiz.

Apple, uygulama mağazası App Store için geçtiğimiz yıllarda ilginç bir politika izlemeye başlamıştı. 2016 yılında reklam göstermeye başlayan Apple, bu reklamların dozunu çok iyi ayarlamıştı. Aramalarda, aradığınız uygulamaya benzer uygulamaları reklam olarak göstererek kullanıcıları darlamaktan çok faydalı bir iş sunan Apple, görünüşe göre politikasını değiştirmeye hazırlanıyor.

İçerden gelen bilgilere göre; Apple’ın App Store’daki reklam miktarını artırmayı planladığını bildiriyor. Özellikle bu reklamlar Bugün sekmesinde gösterilecek. Ayrıca “Beğenebilirsiniz” başlığı altında da reklamlar görünecek. Beğenebilirsiniz bölümünde sistem benzer uygulamaların reklamını yapacak.

Aynı zamanda iPhone üreticisi, yeni reklamların yalnızca App Store’da onaylanmış içeriği içereceğini ve sistemin kendisinin tüm gizlilik ve güvenlik standartlarını koruyarak çalışacağını vurguladı. Yani bu reklamlarda Spam ve zararlı yazılımlar gösterilmeyecek. Apple yine güvenlik ve gizliliği ön planda tutacak.

App Store

App Store’daki arama ve uygulama sayfalarında, diğer önerilerden ayırt edilmeleri için geçiş reklamları mavi renkle vurgulanacak. Yeni reklamın yakın gelecekte test edilmesi planlanıyor. Ancak yeniliğin hangi ülkelerde görüneceği henüz belli değil. Muhtemelen ilk olarak bu reklamalar Amerika ve belli başlı Avrupa ülkelerinde geçerli olacak.

Türkiye pazarında henüz reklam göstermeyen Apple’ın, iOS 16 güncellemesinden sonra ülkemizde de reklam göstereceğini düşünüyoruz. En azından Beta sürümlerinde bu reklamları Türkiye’de görmeye başladık. Bakalım Cupertinolu teknoloji devi nasıl bir yol izleyecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu