Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 ile ToF Sensörü Yalan Olacak!

Samsung’un Galaxy S22 ailesi ile birlikte ToF sensörünü kaldıracağı ortaya çıktı. Samsung’a göre ToF sensörünü kullanan yokmuş.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, telefonlarından uzun zamandır kullanılan ToF sensörünü kaldırmaya hazırlanıyor. Aktarılan bilgilere göre; Galaxy S22 ailesi ToF sensörü olmadan gelecek. Peki, Samsung neden böyle bir karar alma gereği duydu?

Çalışma prensibi itibariye ToF sensörü, yansıyan bir ışık demetinin bir sensöre geri dönmesi için geçen süreyi sayıyor ve bu portre görüntüleri ve yüz tanıma için 3D haritalamaya yardımcı oluyordu. Samsung’a göre bu sensörü kullanan yok.

Galaxy S10 5G, Note10 + ve geçen yılki S20 serisi teknolojiye sahipti. Ancak Note 20 ve Galaxy S21 serisinde ToF yer almıyordu. Görünüşe göre S22’de de bu sensör bulunmayacak.

Sensörlerden sorumlu ismini vermek istemeyen Samsung çalışanı; ToF ünitesi olmayan kamera dizilerine tüketici tepkisinin kötü olmadığını ve bu nedenle şirketin Galaxy S22’yi onunla donatmamaya karar verdiğini söyledi.

Samsung Galaxy S22 Kamera Olympus

Görünüşe göre Samsung, amiral gemisi telefonlarının şu anda anlamlı bir amaca hizmet etmediği için bir ToF ünitesine ihtiyaç duymadığını düşünüyor. Çok düşük ihtimal de olsa Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) uygulamaları başladığında ToF sensörü geri dönebilir.

Geçen yılki bir rapora göre Samsung, Apple ve Huawei’ye ayak uydurmak için ilk olarak ToF teknolojisini telefonlarına getirdi. Teknolojisi, görünüşe göre Cupertino devi için yalnızca Sony tarafından yapılan Apple’ın LiDAR derinlik sensörü kadar hızlı ve doğru çalışmıyor. Yani anlayacağınız Samsung’un ToF’u, Apple’ın LiDAR’ının gerisinde kaldığı için telefonlardan kaldırılıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu