Akıllı TelefonGenelOnePlus

OnePlus 12 Daha Çıkmadan Performansıyla Xiaomi 14 ve vivo X100 Pro’yu Geçti!

OnePlus 12, daha tanıtılmadan AnTuTu performans testinde tüm rakiplerini geride bırakarak rekor kırdı. İşte ayrıntılar...

Akıllı telefon pazarındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Apple, Samsung, Xiaomi, realme, OPPO ve daha pek çok şirket, daha çok ürün satmak ve pazar paylarını artırmak için kıyasıya yarışıyor. Elbette ki böyle sıkı bir yarışta öne geçmek için bir telefonun ya çok farklı ya da en iyisi olması gerekir.  OnePlus 12 ise ikincisi olmayı tercih etti. Merakla beklenen cihaz, daha çıkmadan AnTuTu’da rakiplerini ezdi geçti.

Türkiye’de Satılacak Olan OnePlus 12 Daha Çıkmadan Tüm Rakiplerini Geçti!

OnePlus 12, 5 Aralık’ta Çin’de düzenlenen bir etkinlikte tanıtılacak. Global duyuru ise 23 Ocak’ta düzenlenecek bir lansmanda gerçekleşecek. Ancak telefon daha tanıtılmadan AnTuTu‘da boy göstermeyi başardı. Üstelik telefonun tek başarısı da bu olmadı.

OnePlus 12

Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinden alan, 24 GB RAM ve 1 TB depolama ile gelecek olan OnePlus’un yeni amiral gemisi, şimdiye kadarki en yüksek AnTuTu puanını alarak rekor kırmayı başardı. Telefonun elde ettiği toplam puan ise 2.333.033 oldu.

Eğer puanları kategorize edecek olursak OnePlus 12; CPU testinde 533,566 puan, GPU testinde 904,961 puan, RAM testinde 538,511 puan ve UX bölümünde 355,995 puan aldı. Telefonu diğer rakiplerinden ayıran ise sunduğu teknik özelliklerden çok soğutma sistemi oldu.

Günümüzde Android amiral gemisi modellerin çoğu birbirine benziyor. Örneğin dün tanıtılan Redmi K70 Pro, benzer şekilde Snapdragon 8 Gen 3, 24 GB RAM ve 1 TB depolama seçeneklerine sahip. Ancak bu özelliklere sahip olmak ve onları en verimli şekilde kullanmak bambaşka bir şey.

Bu nedenle ilerleyen dönemlerde özellikle de aktif soğutma desteğine sahip oyuncu telefonlarının AnTuTu’da zirveye yerleşmesi bekleniyor.

Volkan MANAV’ın Notu:

Daha önceki yıllarda Antutu skoru daha yüksek çıksın diye IOnePlus’ın bazı özel optimizasyonlar yaptıığının ortaya çıktığını da hatırlatmak gerekiyor. Zaten bu sebeple Antutu uygulaması da Google Market’ten çıkarılmış bir uygulamadır. Antutu skoruna göre telefon almak ise kesinlikle doğru değil diye düşünüyoruz. Zira uygulama kolayca manipüle edilebiliyor. Bunun da altını çizelim istedik…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu