Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGTeknoloji

LG V30 kamera diyafram rekoru kıracak

LG V30 kamera özellikleri yavaş yavaş şekilleniyor. Gelen haberler telefonun kamera açıklığı noktasında Galaxy S8’de bulunan rekoru eline geçireceğini gösteriyor.

Akıllı telefonlarda kamera her dönem kullanıcıların en fazla ilgi gösterdiği donanımların başında gelmiştir. Özellikle mevcut amiral gemi telefonların kamera yeteneklerine baktığımızda önemli bir mesafenin kat edildiğini görüyoruz. Ancak özellikle gece ya da az ışıklı çekimlerde kameraların hala bekleneni veremediğini söyleyebiliriz.

LG V30 kamera özellikleri çok iddialı

Çift tonlu LED flaşlar, daha büyük kamera sensörleri telefonların düşük ışık çekim performanslarını belirleyen önemli bir kriter. Bir diğer önemli kriter ise kamera diyafram açıklığı. Üreticiler düşük ışık performansını artırmak için artık daha geniş lenseler kullanılıyor.

LG V30 kamera
LG V30 kamera

Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S8 serisi telefonlarda f/1.7 lense sahip kameralar kullanıyor ki, söz konusu kameralar gece ve düşük ışık çekimlerinde rakipleri karşısında önemli bir avantaj sunuyor. Slash Gear sitesinde yer alan bir habere göre diyafram rekoru önümüzdeki ayın sonunda tanıtılacak LG V30 modeli tarafından kırılacak. Güvenilir kaynaklara göre LG V30’da f/1.6 lense sahip bir kamera kullanılacak. Yeri gelmişken diyafram aracılığını ifade eden rakamların küçüldükçe açıklığın daha da büyüdüğünü ve kameranın daha fazla ışık aldığını belirtelim. Yani f/1.6 diyafram, f/1.7’den daha büyük bir açıklığa sahip.

F/1.6 diyafram açılığı LG V30’a eşlik edecek çift kameralardan sadece birinde kullanılacak. Geniş açılı kamerada muhtemelen LG G6’da olduğu gibi f/2.4 lense sahip olacak. LG V30’un LG G6’ya göre daha gelişmiş bir kamera arayüzüne sahip olması bekleniyor.

Telefon hakkındaki son gelişmeler bunlarla sınırlı değil, yine kaynağa göre LG V30’da OLED ekran kullanılacak. LG daha önce sadece G Flex serisi telefonlarda P-OLED ekran kullanmıştı.

LG Q6 fiyat açıklandı! Telefon bu hafta satışa sunuluyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu