Akıllı TelefonAppleGenelHuaweiSamsung

Ve Huawei Apple’ı geçmeyi başardı!

Uluslararası Veri Şirketi (IDC), 2018 yılı ikinci çeyrek dönemine ait akıllı telefon satışlarının yer aldığı yeni bir rapor yayınladı. Rapor Samsung-Apple-Huawei arasındaki agresif rekabette yeni bir sürecin başladığını gösteriyor. Yıllardır alıştığımız bu sıralama son çeyrekle birlikte değişti ve Hauwei Apple’ı geçmeyi başardı.

Samsung-Apple-Huawei son durum

Geride bıraktığımız çeyrekte toplam 342 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemle kıyaslandığında satış hacminde %1.8’lik bir düşüş gözleniyor. Samsung bir kez daha bir çeyreği lider üretici olarak kapattı. Güney Koreli teknolojisi devi 71.5 milyon telefon satmayı başardı. Geçen yıla kıyasla %10.4’lük bir düşüş söz konusu.

Samsung-Apple-Huawei
Samsung-Apple-Huawei

İkinci sırada artık Huawei yer alıyor. Yıllardır düzenli bir şekilde yükselişini sürdüren Hauwei 54.2 milyon telefon satışıyla Samsung ve Apple’ın arasına yerleşti. Bir önceki yıl aynı dönemle kıyaslandığında Huawei’in satışları %40.9 artırdığı gözleniyor. Bu büyümede en büyük payın şirketin yeni pazarlara açılması gösteriliyor. Özellikle P20 modeller neredeyse tüm ülkelerde kullanıcılardan yoğun ilgi görüyor.

Apple cephesinde de iPhone satışlarında bir yükseliş söz konusu, ancak bu durum şirketin üçüncü sıraya gerilemesini engelleyemedi. Apple geride bıraktığımız çeyrekte 41.3 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi.

Dört ve beşinci sırada Xiaomi ve Oppo yer alıyor. Xiaomi 31.9 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirip geçen yıla göre %48.8’lik bir büyüme kaydetti. Oppo da yine 29.4 milyon telefon satarak yükselişini sürdürdü.

Üreticilerin akıllı telefon pazar payları

  • Samsung % 20.9
  • Huawei %15.8
  • Apple %12.1
  • Xiaomi %9.3
  • Oppo %8.6
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu