Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Pro Manyak Bir Tasarım ile Gelecek

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Xiaomi 12 Pro için heyecanlandıran sızıntılar gelmeye başladı. Tasarım konusunda Xiaomi kendini aşacak.

Bu yıl tanıttığı telefonlar ile 2021’e damgasını vuran Xiaomi, asıl bombalarını önümüzdeki yıl patlatacak. Yıl sonunda Snapdragon 898 yonga setinden beslenecek olan Xiaomi 12‘yi tanıtacak olan Çinli firma, 2022’nin ilk çeyreğinde Xiaomi 12 Pro ile Android dünyasını karıştırmaya gelecek. Kamera konusunda bu yıl beklentileri fazlasıyla karşılayan teknoloji devi, Pro modeliyle tasarımsal açıdan büyük yenilikler sunacak.

Sızdırılan bilgilere göre Xiaomi’nin amiral gemisi modelinde şelale ekran tasarımına geçiş yapılacak. 4K çözünürlüğünde olması beklenen bu ekran Samsung E5 AMOLED panelden beslenecek. 120 Hz veya en iyi ihtimalle 144 Hz tazeleme hızına sahip olacak olan bu panelin, renk konusunda iPhone 13 Pro ile başabaş bir performans sergilemesi bekleniyor. Nokta çentik şeklinde ön kameraya sahip olacak olan bu model, yine gücünü Snapdragon 898 yonga setinden alacak.

RAM tarafında ise Xiaomi’nin Pro modelinde 8 GB RAM ve 12 GB RAM opsiyonlarına yer vermesi bekleniyor. Sanal RAM oluşturma sayesinde 4 GB’a kadar RAM artışı yapılabileceğini belirtelim. MIUI 13 arayüzü ile şimdiye kadar ki en iyi deneyimi sunacak olan yeni seri kutusundan Android 12 işletim sistemi ile çıkacak.

Xiaomi 12 Pro

Fiyat açısından konuşmak için şimdilik erken. Çünkü Çin’deki çip ve enerji krizinden dolayı 2022’de fiyatlar artış yapılması bekleniyor. Kamera tarafından bahsedecek olursak, bu modelin DxOMark’ta ilk 3’e rahat bir şekilde gireceğini söyleyebiliriz. Bu yılki başarısını önümüzdeki yıl taçlandıracak olan Xiaomi, bakalım bizlere daha başka neler sunacak? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu