Güncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStation

PS5 Dijital Sürüm için Disk Sürücüsü Gelebilir

PS5 Dijital Sürüm için Sony’nin önümüzdeki yılki planları belli oldu. Önümüzdeki sene bu konsol için Type-C’li disk sürücüsü gelebilir.

Sony, bildiğiniz gibi bundan 2 yıl önce karşımıza PS5 ve PS5 Dijital Sürüm ile çıkmıştı. Dijital Sürüm’de isminden de anlayacağınız gibi disk okuyucusu yer almıyordu. Bu sayede fiyatı uygun tutabilen Sony’nin yeni planları ortaya çıkmaya başladı.

Tom Henderson tarafından yayınlanan bir rapora göre, Sony 2023’te yeni PS5 modelini pazara sunacak. Görünüşe göre, bu hibrit disk sürücüsü ile birlikte gelen yeni bir sürüm olacak. Şirket, yeni konsola çıkarılabilir bir disk sürücüsü koyacak. Görünüşe göre, bağlantı yeni bir USB Type-C bağlantı noktası kullanacak.

Yeni PS5 modelinde büyük donanım yükseltmeleri olmayacak. Bu sadece bir sürücüye sahip yeni bir konsol olacak. İsimsiz kaynaklardan alıntı yapan içeriden bir kişiye göre, bu PS5 modeli “D” tanımını taşıyor. Bu özel model A, B ve C sürümlerinin yerini alacak. Yeni “D” modeli, eski modellerle aynı bileşenlere sahip olacak. Tek fark, yeni disk sürücüsü tasarımıdır. Tabii ki, farklı estetik ve ağırlık da bekleyebiliriz.

PS5 Dijital Sürüm
PlayStation 5

Bu yeni tasarım ekstra bir USB-C portu sayesinde gelecek. Bu yeni bağlantı noktası konsolun arkasında gelecek. Hibrit yapıdaki disk okuyucusunun hali hazırda satılan diskli sürümlere de takılması bekleniyor. Henderson; Sony’nin 2023 mali yılında 18,5 milyondan fazla ünite üretmeyi planladığını söylüyor. Böylece, mevcut PS5 modellerinin sonlandırma sürecine girmesi mümkün olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu