Genel

Tam Kapanmada Marketler Açık Olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapanma kararını bildirdi. Peki tam kapanmada marketler açık olacak mı? Pazar günü marketler açık mı?

Bugün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası beklendiği gibi tam kapanma kararı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ’29 Nisan-17 Mayıs arasında tam kapanmaya gidiyoruz’ dedi ve alınan yeni tedbirleri açıkladı. Peki tam kapanmada marketler açık olacak? şehirlerarası seyahat nasıl yapılacak? Pazar günü marketler açık olacak mı?

Tam Kapanmada Marketler Açık Olacak!

Tam kapanma kararı alındığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19:00’dan başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 5’e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Yeme içme sektörlerinde sadece paket servis ile hizmet verecekler. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak diğer günlerde belirtilen saatlerde hizmet verebilecekler. Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak. Şehirlerarası toplu ulaşım araçları yüzde 50 kapasite ile çalışacaklardır. Uzaktan çalışan kamu personelleri sokağa çıkma yasaklarına tabi olacaklar. Tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verilecek ve tüm sınavlar ertelenecektir. Tarım sektöründe çalışanların faaliyetleri için ayrıca bir düzenleme yapılacaktır. Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ayrıca tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verilecek ve tüm sınavlar ertelenecek. Tarım sektöründe çalışanların faaliyetleri için ayrıca bir düzenleme yapılacak ve kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır.” şeklinde konuştu.

Zincir Marketler Hangileri?

Migros, CarrefourSA, A101, Şok, BİM, Hakmar Makro Market Ekomini, UCZ happy center, Rammar, Snowy, Üçler

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu