Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerOPPOSamsungTeknolojiXiaomi

Cep telefonu fiyatları artacak mı? Dolar artışı mobil sektörü…

Dolar kurunun artması üzerine sizlerden gelen “Cep telefonu fiyatları artacak mı?” sorusunun gerçek cevabını bu haberde örnekleri ile bulabileceksiniz…

Akıllı telefon pazarı takdir edersiniz ki dışa bağımlı bir sektör ve ülkemizde satılan her akıllı telefon da (yerli marka yabancı marka fark etmeksizin) dolar kuruna bağlı bir yapı sergiliyor. Son günlerde yaşanan siyasi gerginliklerden dolayı dolar tarihinin rekorlarını kırdı ve görünen o ki; 5 Mart tarihinden sonra yapılacak açıklama sonrasına kadar da bu gerginliğini koruyacak. Peki herkesin birbirine sorduğu Cep telefonu fiyatları artacak mı? sorununun cevabı ne?

Takdir edersiniz ki bu soruya cevap vermek için geleceği görmek lazım ama bunu yapmamız mümkün değil. Bu noktada sadece tahminlerimizi aktarabiliriz. Gelin bu noktada üreticileri teker teker ele alalım.

Samsung

Samsung bu dolar kuruna en çabuk tepki veren üretici oldu. Bildiğiniz üzere Galaxy S20 ailesi 11 Şubat tarihinde yapılan lansman ile tanıtıldı ve fiyatlar da;

  • Galaxy S20 7.799 TL
  • Galaxy S20 Plus 9.299 TL
  • Galaxy S20 Ultra 11.999 TL
  • Galaxy Z Flip 13.500 TL

Olarak açıklandı. Telefonlar pazara sunulduğunda ise dolar kurundan dolayı zam yapıldı ve yeni fiyatlar şöyle oldu

  • Galaxy S20 8.299 TL
  • Galaxy S20 Plus 9.299 TL
  • Galaxy S20 Ultra 12.499 TL
  • Galaxy Z Flip 14.999 TL

Galaxy S20 fiyatları

Huawei

Huawei yeni nesil amiral gemisi Mate 30 Pro serisini ülkemizde 8.299 TL‘den satışa sunacağını duyurmuştu ama son gelen dolar artışından mıdır bilinmez telefonun halen bu fiyattan satışa sunulmadığını görüyoruz. Eski modellerde şimdilik zam olmasa da dolar kuru böyle giderse ne olur bilemiyoruz.

Apple

Dolar kurundan en çabuk etkilenen üreticilerden birisi her daim Apple olmuştur. Bugün ise Apple

  • iPhone 11 7.299 TL
  • iPhone 11 Pro 10.999 TL
  • iPhone 11 Pro Max 11.999 TL’den satılıyor.

Kısa süre içinde Apple ürünlerine zam geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır diye düşünüyoruz.

Xiaomi

Xiaomi markasını birçok kişi “uygun fiyatlı Çin telefonu” olarak bilse de son dönemde Xiaomi’nin orta üst segment telefonu Mi Note 10 serisinin bile 6.000 TL fiyatlara dayandığını gördük. Dolar kuru artışından Xiaomi de ciddi anlamda etkilendi. Bununla birlikte yeni nesil amiral gemisi Mi 10 ve Mi 10 Pro fiyatlarının ise 8.499 TL seviyelerine dayanabileceğini de tahmin ediyoruz.

Xiaomi Mi 10 Pro

OPPO

OPPO eski telefonlarına henüz bir fiyat zammı yapmadı ama yeni gelecek Reno 3 ve Find X2 serisinin dolar kurundan sonuna kadar etkileneceğini düşünüyoruz. Özellikle Find X2 Pro serisinin en üst seviye telefonunun 10.000 TL üstüne çıkacağından da şüphemiz yok. Yani OPPO da diğer üreticiler gibi eski modellerinde olmasa da yeni modellerinde dolar kuru artışından ciddi anlamda etkilenecek.

FIND-X2
FIND-X2

Telefon alma niyetindeyseniz bu aralar bir telefon almanızı öneriyoruz. Zira dolar kurunun 6,21 TL olduğu bir noktada yeni zamların da kapıda olacağını tahmin etmekteyiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu