Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 16 ile Çentiğe Veda Edeceğiz! Ömür Biter Çentik Bitmez!

Apple’ın iPhone 14 ve 15 ile çentik kullanacağı ortaya çıktı. Çentik ancak 2024’te tanıtılacak olan iPhone 16 ile kalkacak gibi görünüyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Cupertino merkezli şirketin 2024 yılına kadar üst düzey gerçek tam ekranlı bir iPhone piyasaya sürebileceğini söylüyor. Bu iddialar iPhone 16 Pro’yu ekran altı FaceTime kameraya ve ekran altı kameraya sahip ilk Apple cihazı yapacak. iPhone 14 ve 15 modellerinde maalesef ki hap şeklinde çentik yer alacak.

Kuo, ekran altı Face ID’nin iPhone 16’ya geleceğini iddia eden önceki tweetini temel alarak, ekran analisti Ross Young ile aynı fikirde ve aynı zamanda ekran altı Touch ID alamayabileceğini düşünüyor. Kuo, 2024 iPhone’un ekranın altında bir selfie kamerasına sahip olacağını da ekliyor. Bunun nasıl başarılabileceği konusunda spekülasyon yapmamış olsa da, düşük ışık koşullarının FaceTime kamera kalitesine zarar verdiğini belirtiyor ve bir Görüntü Sinyali İşlemcisi (ISP) ve iyi bir algoritmanın kalite iyileştirmeleri için kritik olduğunu ekliyor.

iPhone üreticisinin bir süredir ekran altı Face ID teknolojisi üzerinde çalıştığı bildiriliyor. OPPO ve Samsung gibi rakip markalar , kendi ekran altı kamera teknolojilerini sergileyerek Apple’ı yendi. Şimdiye kadar, yalnızca Apple’ın böyle bir teknoloji geliştirdiğine dair spekülasyonlar oldu, ancak bunu nasıl uygulayacağı hala görülüyor.

Bu yılki ‌‌iPhone‌‌ 14 Pro modellerinin de çentiği ortadan kaldıracağı ve Face ID donanımı için hap şeklinde bir çentik ve kamera için bir delikli oyuk alacağı bildiriliyor. Apple’ın, kamera ve Face ID donanımını ekran altına entegre edebilirse son yıllardaki en büyük sıçramasını gerçekleştirecek. Ancak bu sıçramayı görmek için 2 yıl daha beklememiz gerekecek.

Huawei Mate 50 Çentik Konusunda iPhone’a Özeniyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu