Akıllı TelefonGeneliPhoneSamsung

Samsung iPhone X sayesinde servet kazanacak

Samsung iPhone X sayesinde deyim yerindeyse köşeyi dönecek. iPhone X modelinde bildiğiniz  üzere Samsung üretimi OLED ekran kullanıldı. Samsung şu an mobil OLED pazarının mutlak hakimi ve önümüzdeki yıl tanıtılacak yeni iPhone X modelleri için Apple’ın Samsung’un kapısını çalmaktan başka çaresi yok.

Güney Kore’den gelen haberler de zaten bu yönde. The Investor sitesinde yer alan habere göre Apple önümüzdeki yıl duyuracağı yeni iPhone X ve iPhone X Plus modelleri için Samsung’dan 180 ila 200 milyon OLED panel tedarik edecek. Panel başına ortalama 110 $ para ödeyecek Apple’ın Samsung’a 19.8 ila 22 milyar dolarlık bir gelir sağlaması bekleniyor.

Apple’ın bu yıl sadece iPhone X için 50 milyon OLED panel sipariş verdiği tahmin ediliyor. Gelecek yıl bu rakamın dört katına çıkacağı beklentisi hakim.

Samsung  cephesinde mevcut OLED panel üretim hattında verimlilik oranı %80’in üzerine çıkmış durumda. Apple’ın talebini karşılamak için Samsung’un yeni üretim tesisleri açması bekleniyordu, fakat artan verimlilik oranı nedeniyle talep şu an rahatlıkla karşılanabiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu