Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 15 ile Lightning’e Veda Ediyoruz

Apple’ın büyük yenilikler sunacağı iPhone 15 ailesinin özellikleri belli olmaya başladı. Lightning bağlantısına seneye veda edeceğiz.

Avrupa Birliği, telefon üreticilerinin tüm tescilli şarj bağlantı noktalarını cihazlarından kaldırmalarını ve USB-C’ye geçmelerini gerektirecek yeni bir yasa çıkarmaya yaklaşıyor. Bu durum şüphesiz ki 2022 yılında bile Lightning bağlantı kullanan Apple’ı rahatsız ediyor. Ancak iPhone 15 ile bu durum değişecek gibi görünüyor.

Ancak, iPhone 15’in bağlantı noktalarını değiştirmesini istememin nedeni, yalnızca USB-C’nin Lightning’den daha iyi olması değil. Apple şarj konusunda bir standart oluşturmaya çalışıyor. Çünkü Apple hala amiral gemisi modellerinde bile çok yavaş şarj süresi sunuyor. iPhone 13 ailesinin oldukça kötü şarj sürelerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • iPhone 13 Pro Max’in 65W şarj cihazıyla şarj süresi ≈ 1:45 saat
  • iPhone 13 Pro Max şarj cihazıyla 20W şarj ≈ şarj süresi 1:55 saat
  • MagSafe ile iPhone 13 Pro Max şarj süresi ≈ 2:20 saat

Teknik kısımda, özellikle OnePlus, Xiaomi ve hatta Samsung’un 45-120W şarj hızlarını destekleyen ve 15-30 dakika içinde veya Samsung’un durumunda yaklaşık bir saat içinde tamamen şarj olan modern Android amiral gemileriyle karşılaştırıldığında bu son derece yavaş.

Apple’ın 2023 yılında tanıtacağı iPhone 15 ailesi ile bu şarj sürelerini de azaltmak istediği söyleniyor. Lightning bağlantıdan vazgeçecek olan Apple, herkesin beklediği gibi USB-C’ye de geçiş yapmayabilir. Her zaman sektörde kendi standartlarını oluşturan Apple, yeni modellerinde şarj bağlantısını komple kaldırıp sadece MagSafe şarja da yer verebilir.

iPhone 15 Pro

MagSafe şarjın hızlı şarj özelliği Apple’ın beklediği gibi şarj süresini düşürürse AB’nin alacağı karar Apple’ı yine bağlamayacak. AB, USB-C standart olsun diyor. Apple bu karara tepki olarak USB-C veya Lightning kullanmayabilir. Cupertinolu firma bakalım şarj konusunda önümüzdeki yıl ne gibi aksiyonlar alacak?

iPhone 15 ile Qualcomm’a Veda Edeceğiz

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu