Genel

Samsung Galaxy S21 İçin ISOCELL Vizion Sensörü!

Samsung amiral gemilerinde kameraya üstünlük vermeye devam ediyor. Samsung Galaxy S21 modelinde ISOCELL Vizion ToF sensörü yer alacak.

Samsung, Galaxy Note 20 serisini sadece bir ay önce piyasaya sürdü. Ancak, bir sonraki amiral gemisi S21 / S30  serisinin söylentileri şimdiden etrafta dolaşmaya başladı. Ve şimdi, Samsung, EUPIO’da (Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi) Samsung Galaxy S21 için ISOCELL Vizion 3D ToF sensörünü üreteceğini duyurdu ve bu, yaklaşan S serisinde ilk kez piyasaya çıkabilir.

Sensörün yeni markası ilk olarak, patentler ve ticari markalar için iyi bilinen bir yayın olan LetsGoDigital tarafından görülmüştür. 18 Eylül’de EUIPO’da uygulanan Samsung, ticari markayı “ISOCELL Vizion” olarak adlandırdı ve Sınıf 9 altında sınıflandırıldı. Bu sınıf, akıllı telefonlar için ToF (Uçuş Süresi) optik sensörleri, 3D modelleme ve ToF ile ölçüm için özeldir. Ek olarak, sınıf ayrıca nesnelerin şeklini, yakınlığını, hareketini, rengini ve davranışını algılamak için Dinamik Görme Sensörleri (DVS) içerir.

Tüm bu ipuçları, ISOCELL Vizion’un bir ToF sensörü olabileceğine dair ipuçlarıdır. Bununla birlikte, ilk raporlar, Samsung’un ToF sensörünü bir sonraki S serisi akıllı telefonlarda kullanmayı planladığını ileri sürdü. Son zamanlarda, Samsung’un ToF sensörü yerine ikinci bir Telefoto lens ekleyebileceği düşünülüyordu. Bununla birlikte, yeni ticari marka, Samsung’un kendi ToF sensörünü geliştirmeyi planlayıp planlamadığına dair pek çok şüpheyi beraberinde getiriyor.

Mesafe ve hacim ölçmeye ek olarak, bir ToF sensörü diğer işlevleri de gerçekleştirebilir. Bazıları iç mekan taraması, nesne ve hareket tanıma ve esas olarak AR ve VR deneyimi için yararlı olan 3D görüntülemeyi içeriyor. Samsung’un bu yeni ToF sensörünün Apple standartlarına yaklaşması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu