Akıllı TelefonAndroid

Xiaomi Mi 5 Android 7.0 Beta Yayınlandı mı?

Ağustos ayından bu yana resmi olarak dağıtımda olan Android 7.0 Nougat sürümü, Google tarafından yayınlanan son rapora göre %0.3’lük bir kullanım oranına sahip. Aradan geçen üç ay içerisinde elde edilen kullanım alanının hayal kırıklığı olduğunu belirtmek gerekir. Büyük Android üreticileri henüz kapsamlı bir şekilde Android 7.0 güncellemesini başlatmış değil. LG sadece Güney Kore’de G5 modeli için Nougat güncellemesini başlatırken, Samsung ise şimdilik Galaxy S7 edge için Android 7.0 beta süreci başlatmış durumda. Amiral gemi modeli için Android 7.0 beta sürecin başlatmaya hazırlanan bir diğer üretici ise Xiaomi olacak. Çinli üretici Xiaomi Mi 5 için test çalışmalarına başlamış görünüyor.

Xiaomi Mi 5

Şirket, resmi forum sayfasında Mi 5 Android 7.0 beta kategorisini açarken, söz konusu içeriğe şu an için sadece sınırlı (eski) kullanıcılar erişebiliyor. Yayınlanan bazı ekran görüntüleri Mi 5 modeli için yayınlanacak güncellemede MIUI 9 kullanıcı arayüzünün yer alacağını gösteriyor.

Xiaomi Mi 5 ülkemize paralel ithalat yoluyla giriş yapan bir model. Telefon buna rağmen ülkemiz kullanıcılarından yoğun bir ilgi görüyor.  5.15 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekrana sahip ve dört çekirdekli Snapdragon 820 işlemcisinden güç alan Mi 5’in fiyatı halihazırda 1.150 lira seviyesine gerilemiş durumda.

Mi 5 için resmi güncellemenin ne zaman başlayacağı şu an için belirsiz. MIUI 9 kullanıcı arayüzünün ilk olarak Xiaomi MI5C modelinde görücüye çıkacağını belirtelim.

>> İlginizi çekebilir; HTC 10 Android 7.0 Güncelleme Tarihi Belli Oldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu