Ekran KartıGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNVIDIATeknoloji

Kriptoculara Uyarı: Nvidia RTX LHR Unlocker Virüs İçeriyor!

Nvidia’nın kripto para madenciliğine koyduğu engeli Nvidia RTX LHR Unlocker ile aşmak isteyenler yandı. Bu yazılım virüs içeriyor.

Nvidia bildiğiniz gibi oyuncular için ekran kartı üretiyor. Ancak kripto para madencilerinden dolayı Nvidia’nın ekran kartları stok sorunu çekiyor. Amacı oyun olmayan mining olanlar Nvidia’nın ekran kartlarını çılgınlarca satın alıyor. Oyun oynamak isteyenlere büyük bir darbe indiren bu madencilikten dolayı Nvidia da düğmeye basmıştı. Yeni ekran kartlarında madenciliği engelleyen firma, Nvidia RTX LHR Unlocker adı verilen yazılıma yenik düşmüştü.

Bu yazılım sayesinde RTX serisi ekran kartları tekrardan mining işlemine açılabiliyordu. Ancak bu yazılımın virüs içerdiği bugün ortaya çıktı. Red Panda Madencilik ekibi, yazılımı analiz etmesi için bir siber güvenlik uzmanını davet etti. Analizli videonun çok uzun olduğu ortaya çıktı. 1 Saat 20 dakikada analiz edilebilen bu araç virüslü yazılımlar kategorisine dahil edilecek.

Yalnızca bir Microsoft sertifikasının olmaması, sistemin yazılımı potansiyel olarak kötü amaçlı olarak hemen tanımlamasına neden oluyor. 2009’da oluşturulan bir yükleyicinin yanı sıra uygulama yüklemesinin sonunda bir sunucuya ulaşma girişiminde bulunuyor. Genel olarak, bu yazılımın kullanılması kesinlikle önerilmez ve Nvidia LHR grafik kartları, kripto para madenciliği yaparken hala maksimum güçlerinin yaklaşık yüzde 70’inde saldırıya uğramaya devam ediyor.

Eğer siz de bu aracı kullanarak kripto para madenciliği yapmak istiyorsanız bir daha düşünün deriz. Çünkü bu yazılım size para kazandırmaktan çok para kaybettirebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu