Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S23 Sadece Snapdragon ile Gelebilir

Samsung’un Exynos’ta yaşadığı sorunlar Galaxy S23 ailesini de etkileyecek. Bu seride sadece Snapdragon yonga seti kullanılabilir.

Güney Koreli teknoloji üreticisinin Exynos yonga setlerinde yaşadığı sorunlardan dolayı Galaxy S22 ailesinin büyük bir bölümü Qualcomm imzalı yonga setleri ile donatılmıştı. Bu sorundan dolayı, 2022’de Samsung’un stratejisi, şirketin daha büyük pazarlarda satılık daha fazla Snapdragon destekli S Serisi akıllı telefon üretmesiyle biraz değişti. Raporlara göre Qualcomm şu anda en yeni Galaxy S22 serisi için sevkiyat oranının yaklaşık yüzde 70’ini yönetiyor. Görünüşe göre Qualcomm, Galaxy S23 serisinin tek tedarikçisi olacak.

Analizleri ile ünlü Ming-Chi-Kuo bu görüşünü Twitter’ında paylaştı. Ming-Chi-Kuo’nun tweetine göre Samsung, yeni amiral gemisi serisi için kod adı Exynos 2300 olan yeni nesil Exynos yonga setini kullanmaktan vazgeçecek. Bunun nedeni Qualcomm’un SM8550 kod adlı Snapdragon 8 Gen2’sinden daha az yetenekli olması. Snapdragon 8 Gen 2 ayarında bir yonga üretemeyecek olan Samsung’un 2-3 yıl sonra Exynos serisini sonlandırması da bekleniyor.

Ming-Chi-Kuo, TSMC’nin SM8550 tasarımının Samsung’un işlemcisinden çok daha güçlü ve verimli olacağını da belirtiyor. Bu nedenle, S23 Serisinin tamamı Qualcomm yongaları tarafından desteklenecek. Ayrıca firma 2023’te üst düzey Android yonga seti pazarına liderlik edecek. Üst düzey pazar durgunluktan daha az etkilendiği için Qualcomm ve TSMC pazardan büyük ölçüde faydalanacak.

Galaxy S23

Bu hareket, Samsung’un daha önce bildirdiğimiz gibi 2025’te Galaxy cihazlarıyla gelmesi beklenen Galaxy cihazları için özel bir uygulama işlemcisi geliştirme hedefine daha fazla odaklanmasını sağlayabilir . Raporlara göre, yüksek performanslı ve düşük pil tüketimine sahip özel bir AP’nin geliştirilmesi şu anda devam ediyor. Bakalım yeni seri nasıl olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu