Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Qualcomm 90 derece döndü! Apple’ı öve öve bitiremedi!

Qualcomm ile Apple arasındaki davalar tatlıya bağlanacak gibi görünüyor. Qualcomm’dan Apple’ı öven açıklamaların gelmesi herkesi şaşırtacak.

Yonga seti üreticisi Qualcomm, geçtiğimiz yıllarda Cupertinolu Apple ile büyük bir savaşa girmişti. Qualcomm’dan Apple’ın patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle ardı arkasına davalar gelmişti. Yaşanan bu süreçte iki firmanın çıkarlarının bir olacağını ve yakın zamanda bu olayın tatlıya bağlanacağı düşünülüyordu. Bu tez doğru çıktı ve iki dev isim el sıkıştıklarını açıklamış davalar ise gündemden çıkmıştı.

Qualcomm geri adım attı!

Bugün Qualcomm’un CEO’su Steve Mollenkopf, Apple hakkında 90 derece nasıl döndüklerini kanıtlayan açıklamalarda bulundu. Steve Mollenkopf; iki şirket arasındaki ilişkinin artık çok daha doğal olduğunu belirtti. CEO; “Yaşanan bu tartışmalı süreç çok normaldi. İki tarafta ürünlerini hızlı bir şekilde kullanıcılar ile buluşturmak istiyordu. Ancak şimdi her şey yolunda.” dedi.

Qualcomm’un bu davada geri adım atacağı zaten belliydi. Çipseti tek başına üretmek satmak için uygun değil. Bu çipsetleri bir cihaz ile birleştirip satmak gerekiyor. 2019’un son çeyreğinde ve 2020’nin ilk çeyreğinde dünya çapında en çok satan telefon olan iPhone 11‘de de Qualcomm‘un imzası bulunuyor. İki firma açısından anlaşmazlıkların çözülmesi oldukça sevindirici.

Qualcomm

Win-win yani kazan-kazan felsefesi izleyecek olan iki dev isim, umarız ilerleyen yıllarda böyle patent ihlalleri gibi olaylar ile gündeme gelmez ve teknolojinin gelişimi engellenmez.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu