Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 12 Xiaomi Telefonlarının Bataryasını İyileştirecek!

Xiaomi’nin üzerinde çalıştığı yeni MIUI 12 güncellemesinin telefonların bataryalarını iyileştireceği ortaya çıktı. İşte detaylar.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, güncelleme konusunda vites yükselterek son gaz gelmeye devam ediyor. Herkes firmadan MIUI 12.5 güncellemesini beklerken Xiaomi’nin MIUI 12 için yeni planlarının olduğu ortaya çıktı.

Xiaomi, telefonlarındaki pillere el atma kararı aldı. Bunu yapmak için güncelleme yeni bir özelliği belli başlı cihazları için kullanıma sundu. Yazılım güncellemesini alacak akıllı telefonlar, yapay zeka algoritmalarının desteği sayesinde batarya şarj yöntemini ve süresini anlayabilecek. Bu yenilik, bataryanın aşırı ısınmamasını ve batarya şarjı yüzde 100’e ulaştığında cihazın aşırı yüklenmemesini mümkün kılacak.

Yapay zekanın bataryayı şarj ederken voltaj ve akımdaki değişikliklerle de ilgilenmesi bekleniyor. Bu, pilin ömrünü uzatacak.. Ne yazık ki, şu anda yeni özelliğin uluslararası satılan ve yazılımın global sürümü tarafından desteklenen akıllı telefonlarda görüneceğine dair bir bilgi yok. Sadece anavatanı olan Çin’de indirime sunulan bu güncelleme AI yani yapay zeka destekli işlemciye sahip telefonlara gelecek.

Xiaomi’nin yapay zeka ile bataryayı iyileştirme özelliğini sunması diğer firmalara da ilham kaynağı olmalı. Özellikle iPhone tarafında batarya kullanımını iyileştirmek için iOS 15 ile birlikte önemli adımların atılması bekleniyor.

Çinli firma güncelleme konusunda bu ayın sonunda 12.5 sürümünü Mi 11 ve Mi 10 ailesine sunacağını açıkladı. 2021 içerisinde ise diğer modellere de yenilikler ile gelen yeni güncellemenin geleceğini belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu