Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Pil Göstergesi Yeni iPhone’larda Nasıl Görünecek?

Apple, pil göstergesi için değişiklikler yapmaya devam ediyor. Yeni modellerde pil yüzdesi eski modellerde olduğu gibi görünecek.

Apple, test aşamasında olan iOS 16 güncellemesi ile nihayet beklenen pil göstergesi özelliğini resmi olarak duyurmuştu. Çentiğe sahip iPhone modellerinde pil göstergesini son güncelleme ile pil simgesinin içerisinde gösterecek olan Apple’ın, yeni modelleri için farklı planlarının olduğu ortaya çıktı.

Son gelen bilgilere göre; iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te, pil için simgenin klasik versiyonunun döndürülmesi planlanıyor. Yani, şarj yüzdesi doğrudan pil simgesinde gösterildiğinde tartışmalı seçenek kullanılmayacaktır. Bu, ekrandaki kompakt kesim nedeniyle mümkün olacak. Çünkü simgeler için daha fazla alan olacaktır.

Aktarılan son bilgilere göre, hücresel seviyenin simgesi sola doğru hareket edecek ve tüm sağ kısım pil simgelerinin altında verilecektir. Bildiğiniz gibi iOS 16’nın beşinci beta sürümünde Apple, pil yüzdesini durum çubuğuna geri döndürdü. Ancak birçoğu bu kararı beğenmedi. Kullanıcılar, pilin sürekli şarj edildiğini kendilerine gösterdiğini belirtti.

Pil Göstergesi

Cihaz kilidi açıldığında ve kullanımdayken klasik pil göstergesinin durum çubuğunda bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor. Sonuçta, durum çubuğu da saati göstermeli. Apple’ın iOS 16’nın nihai sürümünde büyük çaplı bir değişiklik yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Son dönemde kullanıcılarını dinleyen Apple, bakalım bu sefer de isteklere yanıt verecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu