Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S21 Ultra çılgın özellikleri ile sızdırıldı; 2K Ekran nedir Samsung bey?

Samsung’un yeni amiral gemileri ile ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Şimdi de Galaxy S21 Ultra ile ilgili bazı önemli özellikler açığa çıktı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir sonraki amiral gemileri Galaxy S21, S21 Plus ve S21 Ultra için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gelecek yılın Şubat ayında piyasaya sürülmesi beklenen bu telefonlar, bazı özellikleriyle birlikte netlik kazanmış durumda. Örneğin pil kapasitesi olarak her modelin kaç mAh’lik bataryalar ile donatılacağını sizlerle daha önceden paylaşmıştık. Bunun yanı sıra ekran altı kamera teknolojisinin bu seride es geçileceğini de geçtiğimiz günlerde belirtmiştik. Samsung her ne kadar ekran altı kamera teknolojisine yer vermese de, diğer donanımsal özellikleriyle bile bu telefonu kullanıcıya aldırmayı başaracaktır. En azından bugün ortaya çıkan Galaxy S21 Ultra sızıntısı bunu en iyi şekilde ortaya koyuyor.

Şirketin en iddialı amiral gemisi olması beklenen Galaxy S21 Ultra, gerek işlemcisi ile gerekse ekran özellikleriyle gözleri üzerine çekmeyi başaracak. Daha önceki sızıntılardan yola çıkacak olursak bu cihaz, Avrupa için Exynos 2100 yonga seti ile gelirken, Kore ve diğer Asya ülkeleri için de Snapdragon 875 işlemci ile donatılacak. Ancak bu sene Samsung, yeni Exynos yongası ile Snapdragon‘u aratmayacak. Hele ki son zamanlarda ortaya çıkan performans testleri, bu cihazın Exynos 2100 ile çok iyi işlere imza atacağını da ortaya koyuyor. Yani Koreli üretici işlemci olarak gelecek sene büyük bir yükselişe geçecek.

S21 Ultra 2K ekran ile gelecek

S21 Ultra,  en az 120Hz en fazla ise 144Hz‘lik bir ekran ile donatılacak. Şüphesiz bu da bir amiral gemisinden beklediğimiz en iyi özelliklerden biri olabilir. Dahası bu ekran, 2KOLED çözünürlüklü bir panele sahip olacak. OLED ekranda 2K çözünürlük ve 144120hz yüksek yenileme hızının olması kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Hem görüntü hem de yenileme hızı bakımından en iyi deneyimi yaşayacağınız anlamını taşıyor bu.

Optikler açısından konuşacak olursak Samsung, daha önceden de belirttiğimiz gibi Tof sensörünü terk edip Telefoto lensler ile yoluna devam edecek. Bunu geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Note 20 serisinde görmeye başladık zaten. S21 Ultra‘da, tıpkı geçen yıl ki amiral gemisi cihazları gibi 108 megapiksellik bir lens ile donatılacak. Ancak bu lenslerde HM2 algılama desteği, 8K 30 FPS video çekimi gibi önemli özelliklere yer verilecek. Sadece bu kadarıyla da bitmiyor…

Raporlara göre Samsung, pil ve hızlı şarj konusunda da çığır atlayacak. 3C sertifika sitesinin de verilerine göre S21 Ultra’da 5.000 mAh’lik bir pil bulunacak. Daha önemlisi ise bu cihaz, 65W hızlı şarj desteği ile şimşek hızında bir dolum yapmanıza olanak tanıyacaktır.

Bakalım Samsung, bu sefer zirveye oynayabilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu