Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Avrupa Telefon Pazarında Birinci Belli Oldu

Avrupa telefon pazarında sonuçlar açıklandı. Samsung’un bir numara olduğu eski kıtada Apple ve Xiaomi arasında sıralama değişebilir.

Avrupa telefon pazarında 2022 yılı birinci çeyrek verileri açıklandı.  Canalys tarafından yayınlanan rapora göre bu yılın ilk çeyreğinde Avrupa’daki telefon pazarı yüzde 10’luk bir küçülme gösterdi. Toplamda 41.7 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşirken, üç aylık dönemde en ciddi büyüme realme cephesinde yaşandı.

Avrupa telefon pazarında son durum!

2022’nin birinci çeyreği itibariyle zirvede bir kez daha Samsung’u görüyoruz. Geçen yıla kıyasla satışları yüzde 9 oranında azaltan Samsung şu an pazarın yüzde 35’ine hakim görünüyor. Samsung geride bıraktığımız çeyrekte 14.6 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

İkinci sırada Apple yer alıyor. Geçen yıl aynı döneme göre sadece yüzde 1’lik bir büyüme kaydeden Apple üç aylık dönemde 8.9 milyon iPhone satmayı başardı. Apple, pazarın yüzde 21’ini elinde bulunduruyor.

Listenin üçüncü sırasında Xiaomi’yi görüyoruz. Çinli üretici bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 22’lik bir gerileme kaydetti. Akıllı telefon satışları da yine 10.5 milyondan 8.2 milyona geriledi.

Gelelim en ciddi sıçramaya gerçekleştiren realme markasına. OPPO’nun alt markası olan realme tüm dünyada olduğu gibi Avrupa’da da yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme gösteriyor. Şirket bir önceki yıl aynı döneme göre akıllı telefon satışlarını yüzde 177 artırmayı başarıyor. Şu an pazarın yüzde 5’ini elinde bulunduran realme’nin bu yükselişi duracağa benzemiyor.

Son olarak OPPO’dan söz edelim. Listenin beşinci sırasında yer alan OPPO bir önceki çeyrekte 1.8 milyon telefon satarak pazarın yüzde 4’ünü elinde bulunduruyor.

Galaxy S22 Ultra Fiyatı Yarı Yarıya Düştü

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu