Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P40 Pro PE (Premium Edition) ile tanışın! Özellikler ve fiyat

Bir süredir haberlerini yaptığımız P40 ile ilgili yine oldukça önemli bir haber ortaya çıktı. Aileye bir de Huawei P40 Pro PE (Premium Edition) ekleniyor…

Huawei’nin 26 Mart tarihinde yapacağı yeni nesil amiral gemisi P40 lansmanı global seviyede iptal edildi ve çevrimiçi olarak yayınlanacak. Huawei’nin her yıl olduğu gibi iki farklı telefon tanıtması bekleniyor ama bugün Huawei P40 Pro PE (Premium Edition) adında bir model ortaya çıktı.

Bildiğiniz üzere Huawei’nin P40 ve P40 Pro modellerini tanıtıması bekleniyor ama sanırız Huawei de aynen Samsung gibi “Ultra” adının aynı olmasın diye “Premium Edition” bir model hazırlığı içinde. Çinli bir perakendecide ortaya çıkan telefonun fiyatı ve teknik detayları da belli oldu.

Huawei P40 Pro PE (Premium Edition) teknik özellikler

Ortaya çıkan bilgilere göre telefon 6,7 inç boyutunda, 3160 x 1440 piksel ayni 3K çözünürlüğünde, 120Hz tarama hızına sahip, OLED ekran ile gelecek. Yonga seti tarafında ise irin 990 yonga seti kullanılacak. bu yonga seti bir süre daha kullanılacak gibi görünüyor zira Huawei ve ARM arasında halen bir soru işareti bulunuyor.

Kamera tarafında ise önde 32 MP ve ToF sensörlü bir ön kamera bulunacak. Dün paylaştığımız önde üçlü kamera modülünün ikisinin bunlar olacağı belirtilirken üçüncü kameranın ne olacağı henüz net değil. Arkada ise 52 megapiksel ana, 40 megapiksel geniş açı, 8 megapiksel telefoto ve ToF 3D tarayıcılı bir kamera yapısı olacak. Beşinci kamera ise bilinmeyen periskop modülü olarak geçiyor.

IP68 su koruması, Bluetooth 5.1, GPS ve NFC, USB C Tipi bağlantı noktası sunacak telefonun EMUI 10 arayüzü ile Android 10 işletim sistemine sahip olacak.

Fiyatın ise 1.199 € ile 1.299€ arasında olacağı tahmin ediliyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu