Elektrikli ArabaGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Mustang Mach-E Demir Leblebi Maşallah!

“Kuzu kurdun yol Ford’un” diye boşuna dememişler. Elektrikli arabaların şahı Mustang Mach-E yeni pil seçeneğiyle geliyor.

“Kız gibi araba” deyimin hakkını sonuna kadar veren araç ve kardeşi F-150 modeli yenileniyor. Ford, Mustang Mach-E ve F-150 Lightning elektrikli araçları (EV’ler) için yeni pil seçenekleri sunma planlarını duyurdu. Bu yeni girişim, şirketin daha çevre bilincine sahip olma ve 2026 yılına kadar EV teklifini iyileştirme hedeflerini güçlendiriyor.

Ford, 2023’te her iki standart Mach-E aracına lityum demir fosfat piller (LFP) eklemek için Contemporary Amperex Teknolojisi (CATL) ile çalışıyor ve 2024’te bu teknolojiyi piyasaya sunacak. Bu piller, benzer bir nikel kobalt manganez kimyası kullanılarak yapılacak. Ford, yakın gelecekte şirketin genel EV hedeflerine doğru ilerlemesine yardımcı olmak için bu pil paketlerini kullanıyor.

Ford, 2023’ün sonlarına kadar yılda 600.000 elektrikli otomobil ve kamyon üretmeyi hedefliyor. Bu kısmen, Ford’un şu anda yüzde 100 olduğunu iddia ettiği şirketin pil hücresi kapasitesi sayesinde. Ford, Polonya’daki LG Energy Solution Wroclaw tesisindeki kapasiteyi iki katına çıkardı. Ek hücre üretim kapasitesine de SK tarafından ulaşılmaktadır.

Mach-E’nin yanı sıra Ford’un F-150 Lightning’i, bu yılın başlarında piyasaya sürülmesinden beri Kanada’da çok sayıda olumlu geri bildirim aldı. Yeni versiyonunu merakla bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu