AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Apple Car için Geri Sayım Başladı Paraları Hazırlayın

Apple’ın elektrikli otomobili Apple Car için geri sayım başlatı. Apple’ın arabasını muhtemelen 6-7 yıl sonra yollarda göreceğiz.

Apple’ın ilk sürücüsüz arabasını 2024’te piyasaya sürmeyi planladığına dair söylentiler bir kaç gün önce ortaya çıkmıştı. Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun yeni raporu; bu planların birkaç yıl ileriye ertelendiğini gösteriyor. Rapora göre; Apple’ın en erken 2025 veya 2027’de Apple Car modelini satışa sunması bekleniyor.

Önceki raporlarda Apple’ın 2023 veya 2025’te Apple Car’ı piyasaya süreceği söyleniyordu. Ancak, son raporlar Apple Car’ın mevcut geliştirme programının net olmadığını gösteriyor. Geliştirme bu yıl başlarsa ve her şey yolunda giderse, en erken 2025–2027’de piyasaya sürülecek. EV/otonom araç pazarındaki değişiklikler ve Apple’ın yüksek kalite standartları nedeniyle, Apple Car’ın lansman programının 2028 veya sonrasına ertelenmesi ise bizi şaşırtmaz.

Kuo ayrıca Apple otomobiline yönelik beklentileri azaltma konusu hakkında konuştu. Herkese şu ana kadar her Apple ürününün örneğin, Apple HomePods’un başarılı olmadığını hatırlattı. Kuo ayrıca, Apple’ın yıllarca bu alanda deneyime sahip olan Tesla gibi firmalar ile rekabet etmesinin çok zor olabileceğinin altını çiziyor.

Apple Car

Birkaç gün önceki bir Reuters raporunda, Apple’ın kendi kendine giden arabaları için maliyetleri düşürecek ve menzili artıracak yeni bir “Monocell” pil teknolojisi üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu. Ancak bunlar sadece bu noktada söylentiler ve hiçbir şey doğrulanmadı. Apple’ın otomobilinin fiyatının Tesla’nın araçlarından daha pahalı olacağı da söyleniyor. Özellik bakımından Tesla’ya kafa turacak olan Apple’ın otomobili için muhtemelen temizinden bir 10 yıl daha bekleyeceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu