Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung ISOCELL 2.0 ile Devrim Başlıyor

Samsung sensör konusunda atılımlarına devam ediyor. Samsung ISOCELL 2.0 sensör teknolojisi ile devrim yaratacak.

Samsung ISOCELL 2.0 adlı yeni nesil görüntü sensörü teknolojisini tanıttı. Işık yakalama yeteneklerini, renk doğruluğunu daha da geliştirerek ve daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip sensörlerin oluşturulmasına olanak tanıyan 2018’de tekrar duyurulan ISOCELL Plus teknolojisine dayanıyor.

İlk nesil ISOCELL ile Samsung, renk karmaşası adı verilen bir olguyu önleyen tek tek pikseller arasında bir bariyer koyuyor. Bu teknoloji, komşu pikseller arasındaki ışık sızmasından kaynaklanacak ve dolayısıyla genel görüntü kalitesini düşürecek.

ISOCELL’in ilk sürümü Samsung’un 108 Megapiksel çözünürlüğe kadar destek veriyordu. Ancak ilk nesil teknolojide pikseller arasında engeller bulunuyordu. Bu engellerden dolayı renk doğruluğu da sapıyordu.  Bu sorunu çözmek için Samsung, mevcuttaki metal bariyeri daha yansıtıcı olan optimize edilmiş yeni bir malzeme ile değiştiriyor

Bu yeni malzemenin, her pikseldeki optik kaybı azalttığı ve özellikle daha küçük pikseller için ışık hassasiyetini büyük ölçüde geliştirdiği söyleniyor. Bu sensörleri kullanan akıllı telefon kameraları daha fazla ışık yakalayabiliyor ve daha fazla piksele sahip görüntüler üretebiliyor.

Samsung’un ISOCELL 2.0 teknolojisine sahip sensörleri ne zaman göndermeyi planladığına dair bir bilgi yok. Tahminlere göre 2021’in ikinci yarısında tanıtılacak olan Galaxy modellerinde bu teknolojiyi görmeye başlayacağız. Muhtemelen Note 21 serisi bu teknolojiye sahip olacak.

Samsung’un yeni teknolojisi kamera tarafında büyük devrim yaratacak gibi görünüyor. Umarız 108 MP sensörler artık gerçek gücünü göstermeye başladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu